Děkuji:-). E-book s vánočními recepty dorazí do několika minut, ale možná by Vás mezitím zajímalo tohle...

 

Chcete vařit přirozeně bez lepku, mléka i cukru?

 

Objevte 60 jednoduchých a zdravých receptů.

 

Věnovala jsem několik let tomu, abych se naučila, jak na to.
A naše nejoblíbenější recepty jsem pak sepsala do této knížky.

Co vše nákupem kuchařky získáte?

  • 60 receptů od snídaně až po večeři
  • Všechny bez lepku, mléka a cukru
  • Jednoduché a zdravé recepty pro celou rodinu
  • Zdravé snídaně, bezlepkové pečivo, skvělé polévky, rychlá hlavní jídla a zdravé dezerty.

Všechny recepty v kuchařce jsou:

Bez lepku

Vařím a hlavně peču z přirozeně bezlepkových muk. Nepoužívám žádné hotové směsi na pečení.

Bez mléka

Nepoužívám živočišné mléko ani výrobky z něj. Jedinou výjimkou je ghí (přepuštěné máslo), které může obsahovat stopy mléčné bílkoviny, ale v tomto malém množství nám nevadí.

Bez cukru

Samozřejmě v kuchařce najdete sladké recepty. Miluji je a nedokážu bez sladké chuti žít. Ale sladím málo, a hlavně zdravě. Níže najdete více informací o tom, jak a čím sladím.

Rychlé a jednoduché

Ráda vařím, ale jen rychle a jednoduše. Stačí základní suroviny, a během chvíle připravíte zdravá a skvělá jídla.

Dostupné

Maso jíme jen kvalitní, a to maximálně 2x týdně. Vařím hlavně z lokálních a sezónních surovin, ale občas si dopřeji i dovozové, jako avokádo nebo batáty. Zdravé jídlo pro rodinu mě přesto vyjde levněji než polotovary.

 

Co v kuchařce najdete?


0
+
jednoduchých receptů
0
stránek inspirace a tipů, které denně využívám
0
receptů na zdravé sladkosti a svačinky
0
receptů na jednoduchá hlavní jídla pro celou rodinu

Uvnitř najdete 60+ zdravých receptů od snídaně až po večeři, všechny přirozeně bez lepku, mléka a cukru. V kuchařce najdete samozřejmě i zdravě oslazené dezerty a sladkosti.

Všechny recepty jsou jednoduché a jejich přípravou nestrávíte v kuchyni příliš mnoho času. Já rozhodně veškerý svůj volný čas v kuchyni netrávím. Takže jednoduché recepty ze základních surovin. 

Téměř celá kuchařka je vegetariánská – maso sice občas jíme, ale raději méně a když už, tak kvalitní. Takže v ní najdete jen 2 recepty s použitím masa (1x kuře a 1x lososa).

Kvalitním vejcím se nevyhýbám.

Recepty jsou vhodné pro všechny, kteří chtějí lepek, mléčné výrobky nebo cukr vysadit (nebo aspoň omezit).

 

Čím sladím?

Nejde o low-carb recepty ani recepty bez sladké chuti – bez sladkého nedokážu žít. 😊

Doslazuji zdravěji a střídmě, takže výsledky mohou být méně sladké, než jste zvyklá. Ale nebojte, je to jen o zvyku!

Nejraději používám kombinaci rýžového sirupu a jablek, rozmačkané banány, nebo kvalitní med. Občas sáhnu po datlovém či javorovém sirupu, ale jen minimálně. Ovoce – čerstvé nebo sušené – je také skvělou volbou.

Co v mých receptech nikdy nenajdete? cukr, třtinový cukr, hnědý cukr a agávový sirup.

Javorový sirup má až cca 2x větší sladivost, než bílý cukr ale nižší glykemický index.

Hodí se kuchařka i pro vegetariány?

Téměř celá kuchařka je vegetariánská – maso sice občas jíme, ale raději méně a když už, tak kvalitní. Takže v ní najdete jen 2 recepty s použitím masa (1x kuře a 1x lososa).

Kvalitním vejcím se nevyhýbám.

Pro koho je kuchařka vhodná?

Tyto recepty jsou ideální pro každého, kdo chce omezit nebo úplně vynechat lepek, mléčné výrobky a cukr.

Perfektní řešení pro vás, pokud hledáte jednoduché a rychlé recepty z přirozeně bezlepkových surovin.

Miluji dobré jídlo a společné stolování s rodinou. Začátky s potravinovými omezeními nebyly jednoduché, ale dnes už vím, že si můžete užít skvělé jídlo bez kompromisů – a bez složitých receptů. Tuto knihu jsem tvořila s myšlenkou na to nejdůležitější: přirozeně bezlepková, bezmléčná a zdravě oslazená jídla pro celou rodinu. Na 160 stránkách najdete 60+ vyzkoušených receptů od snídaní po večeře, které zvládnete snadno i vy.
Maria Jurková
 

A co o kuchařce říkají ostatní?

Stravování se věnuji přes 25 let a vyzkoušel jsem mnoho přístupů – od vegetariánství a makrobiotiky po paleo a nízkosacharidovou dietu. Co všechny směry spojuje, je škodlivost cukru, mléka a lepku. Jejich omezení nebo vyloučení přináší výrazné zdravotní zlepšení – od ústupu alergií až po zlepšení kvality života. Maria ve své knize skvěle zachytila podstatu. Nabízí jednoduché recepty a jasný postup krok za krokem, který vám může změnit život. Doporučuji její recepty vyzkoušet – vaše tělo to ocení!
Erik Palkohttps://erik-palko.cz/
Jíme zdravě už několik let, přesto jsme v kuchařce našli další zajímavé tipy na některé suroviny, recepty a kombinace, které jsme neznali a zařadili do jídelníčku. Nejvíc jsme ocenili, jak jsou vyladěná těsta, která jsou bez lepku, a přesto chutnají moc dobře. Díky za tuhle kuchařku!
Lucie a Radek Chromíwww.partnerskesladeni.cz
Vynechání lepku, mléka a cukru je pro Mariu záležitostí zdraví jejích dětí, a přesto dokáže vařit rozmanitá jídla pro celou rodinu. V knize najdete recepty na saláty, polévky, hlavní jídla, pečivo i sladkosti, doplněné hezkými fotkami a přehlednými návody. Maria jasně vysvětluje, jaké suroviny používá a proč. I když lepek a mléko v jídelníčku mám, kniha mě inspirovala, a podle ní budu vařit. Je skvělá pro každého, kdo chce připravovat jednoduchá, zdravá a chutná jídla. Moc doporučuji!
RNDr. Viktorie Tománková, analytická chemička a především také maminka.autorka webu o kvalitě jídla pro malé děti Pidižrouti.cz

Neodkládejte to. 🙂

Pravý čas na to, začít vařit zdravě je teď. Velkou část zdraví sebe i svých blízkých máme totiž ve vlastních rukou.

Potřebujete pomoct s objednávkou?

Napište mi na maria@mariajurkova.cz a vyřešíme to.