Kokosový chia pudding s jahodami
Čas přípravy do 25 minut + pečení
Skvělá zdravá alternativa klasického banana bread. Velmi jednoduchý recept, který můžete doplanit rozpůleným banánem nebo třeba domácí kakaovou polevou, (najdete ji v bonusech).
Níže najdete celý recept v pohodlném formátu PDF. Stáhněte si ho a vytiskněte
Přísady:
(na formu o rozměrech 21x10 cm)
- 3 menší hodně zralé banány (asi 300 g bez slupky)
-
65 gramů ovesných mouky (nebo rozmixovaných ovesných vloček)
-
50 g vlašských ořechů nasekaných (rozmixovaných) nahrubo
-
100 g hladké pohankové mouky
-
1 lžičku skořice
-
¼ lžičky soli
-
4 datle medjool (vypeckované – asi 65 g)
-
1 lžíci citrónové šťávy
-
120 ml rýžového mléka
-
1 lžičku prášku do pečiva (bez fosfátů)
Postup:
1. Předehřejte troubu na 180 ˚C.
2. Rozmixujte datle, banány, citrónovou šťávu a rýžové mléko.
3. Přidejte k mokrým ingrediencím všechny suché (mouky, skořici, ořechy, sůl a prášek do pečiva) a znovu mixujte, dokud nevznikne řídké těsto.
4. Vlijte těsto do připravené formy vyložené pečicím papírem (pokud máte silikonovou formu, tak pečicí papír nebudete potřebovat.
5. Pečte v předehřáté troubě na 180 ˚C 50-60 minut.
6. Když banánový chlebík trochu vychladne, vyklopte ho a nechte ho úplně vychladnout na mřížce.
Chcete si recept vytisknout?
Vyzkoušejte další recepty 🙂
Do této členské sekce nemáte přístup
Makovec s citrónovou polevou
Do této členské sekce nemáte přístup
Kakaové sušenky OK
Do této členské sekce nemáte přístup
Malinovo-kokosová panna cotta OK
Do této členské sekce nemáte přístup
Kakaové muffiny s malinami OK
Do této členské sekce nemáte přístup
Klasický piškot OK
Do této členské sekce nemáte přístup
Kakaový piškot OK
Do této členské sekce nemáte přístup