Banánový chlebík

Čas přípravy do 25 minut + pečení

Skvělá zdravá alternativa klasického banana bread. Velmi jednoduchý recept, který můžete doplanit rozpůleným banánem nebo třeba domácí kakaovou polevou, (najdete ji v bonusech). 

Níže najdete celý recept v pohodlném formátu PDF. Stáhněte si ho a vytiskněte

Přísady:

(na formu o rozměrech 21x10 cm)

  • 3 menší hodně zralé banány (asi 300 g bez slupky) ted jsem pouzila 230 misto 300 gt
  • 65 gramů ovesných mouky (nebo rozmixovaných ovesných vloček)

  • 50 g vlašských ořechů nasekaných (rozmixovaných) nahrubo

  • 100 g hladké pohankové mouky

  • 1 lžičku skořice

  • ¼ lžičky soli

  • 4 datle medjool (vypeckované – asi 65 g)

  • 1 lžíci citrónové šťávy

  • 120 ml rýžového mléka( ted jsem poouzila 100 ml)

  • 1 lžičku prášku do pečiva (bez fosfátů)

Postup:

1.     Předehřejte troubu na 180 ˚C.

2.     Rozmixujte datle, banány, citrónovou šťávu a rýžové mléko.

3.     Přidejte k mokrým ingrediencím všechny suché (mouky, skořici, ořechy, sůl a prášek do pečiva) a znovu mixujte, dokud nevznikne řídké těsto.

4.     Vlijte těsto do připravené formy vyložené pečicím papírem (pokud máte silikonovou formu, tak pečicí papír nebudete potřebovat.

5.     Pečte v předehřáté troubě na 180 ˚C 50-60 minut.

6.     Když banánový chlebík trochu vychladne, vyklopte ho a nechte ho úplně vychladnout na mřížce.

Chcete si recept vytisknout?

Vyzkoušejte další recepty 🙂

Makovec s citrónovou polevou

Kakaové sušenky OK

Malinovo-kokosová panna cotta OK

Kakaové muffiny s malinami OK

Klasický piškot OK

Kakaový piškot OK

Piškot s kokosovým krémem a jahodami OK