Obrácený jablečný koláč
Čas přípravy do 25 minut + pečení
Skvělá kombinace jablek a skořice, která provoní váš byt! Je skvělý teplý s kopečkem zdravé zmrzliny 🙂
Níže najdete celý recept v pohodlném formátu PDF. Stáhněte si ho a vytiskněte
Budete potřebovat: (na kulatou formu o průměru 17 cm)
Na spodní část s 'obrácenými' jablky:
- 2 menší jablka, oloupaná a nakrájená
-
1 lžíci kokosového cukru
-
1-2 lžíce citronové šťávy
-
1 plnou lžičku skořice
Na těsto:
-
60 g mandlové mouky (můžete použít rozmixované mandle)
-
1 lžičku skořice
-
40 g kokosového cukru
-
100 g rýžové mouky
-
50 g pohankové mouky
-
40 g olivového oleje
-
150 ml vody
Postup:
- Předehřejte troubu na 180 stupňů.
- Oloupejte jablka a nakrájejte je na tenké plátky.
- Smíchejte jablka se skořicí, kokosovým cukrem a citronovou šťávou. Vložte je na dno silikonové formy a jemně zatlačte silikonovou stěrkou, aby se co nejméně promíchali s těstem, které na ně nalijeme v dalším kroku.
- Ve výkonném mixéru rozmixujte mandle se kokosovým cukrem a skořicí. (tento krok přeskočte, pokud použijete kupované mouky).
- Smíchejte mouky s medem, práškem do pečiva, skořicí a špetkou soli. Postupně přidávejte vodu a vypracujte hladké a řídké těsto.
- Nalijte těsto opatrně na jablka tak, aby byla úplně pokrytá a vložte do předehřáté trouby
- Pečte na 180 stupňů po dobu 40 minut.
- Nechte koláč několik minut vychladnout a pak jej opatrně vyklopte na talíř.
Chcete si recept vytisknout?
Vyzkoušejte další recepty 🙂
Do této členské sekce nemáte přístup
Makovec s citrónovou polevou
Do této členské sekce nemáte přístup
Kakaové sušenky OK
Do této členské sekce nemáte přístup
Malinovo-kokosová panna cotta OK
Do této členské sekce nemáte přístup
Kakaové muffiny s malinami OK
Do této členské sekce nemáte přístup
Klasický piškot OK
Do této členské sekce nemáte přístup
Kakaový piškot OK
Do této členské sekce nemáte přístup