Jednoduchá kakaová poleva

Čas přípravy do 25 minut + pečení

Vítám Vás u bonusového receptu! Skvělá zdravá kakaová poleva, kteoru můžete vuyžít na tisíc způsobů:

Tuto polevu můžete použít na různé koláče, dorty, perník nebo třeba puding. Nikdy neztuhne úplně, jako rozpuštěná čokoláda, takže i když bude několik hodin v lednici, můžete koláč klidně krájet.

Níže najdete celý recept v pohodlném formátu PDF. Stáhněte si ho a vytiskněte

Přísady:

(na polevu na jeden koláč)

  • 200 ml studeného rýžového mléka
  • 1 lžíci kukuřičného škrobu
  • 1 lžíce kokosového oleje
  • 1 lžíce medu (můžete nahradit rýžovám sirupem)
  • 1 vrchovatou lžíci neslazeného kakaa

Postup:

  1. Důkladně rozmíchejte kukuřičný škrob ve studeném mléce a dejte stranou.Mléko musí být studené, jinak se vám nepodaří dobře rozmíchat škrob.
  2. V malém kastrůlku zahřejte na mírném plameni kokosový olej s medem. Hned jak začne med pěnit, přidejte k němu i kakao.
  3. Za stálého míchání (mašlovačkou – tak aby se nevytvořily kakaové hrudky) pomalu přilévejte směs mléka a škrobu, dokud poleva nezhoustne.
  4. Jakmile je poleva hustá a hladká, stáhněte z ohně a použijte, kde potřebujete.

Chcete si recept vytisknout?

Vyzkoušejte další recepty 🙂

Makovec s citrónovou polevou

Kakaové sušenky OK

Malinovo-kokosová panna cotta OK

Kakaové muffiny s malinami OK

Klasický piškot OK

Kakaový piškot OK

Piškot s kokosovým krémem a jahodami OK