Jednoduchá kakaová poleva
Čas přípravy do 25 minut + pečení
Vítám Vás u bonusového receptu! Skvělá zdravá kakaová poleva, kteoru můžete vuyžít na tisíc způsobů:
Tuto polevu můžete použít na různé koláče, dorty, perník nebo třeba puding. Nikdy neztuhne úplně, jako rozpuštěná čokoláda, takže i když bude několik hodin v lednici, můžete koláč klidně krájet.
Níže najdete celý recept v pohodlném formátu PDF. Stáhněte si ho a vytiskněte
Přísady:
(na polevu na jeden koláč)
- 200 ml studeného rýžového mléka
- 1 lžíci kukuřičného škrobu
- 1 lžíce kokosového oleje
- 1 lžíce medu (můžete nahradit rýžovám sirupem)
- 1 vrchovatou lžíci neslazeného kakaa
Postup:
- Důkladně rozmíchejte kukuřičný škrob ve studeném mléce a dejte stranou.Mléko musí být studené, jinak se vám nepodaří dobře rozmíchat škrob.
- V malém kastrůlku zahřejte na mírném plameni kokosový olej s medem. Hned jak začne med pěnit, přidejte k němu i kakao.
- Za stálého míchání (mašlovačkou – tak aby se nevytvořily kakaové hrudky) pomalu přilévejte směs mléka a škrobu, dokud poleva nezhoustne.
- Jakmile je poleva hustá a hladká, stáhněte z ohně a použijte, kde potřebujete.
Chcete si recept vytisknout?
Vyzkoušejte další recepty 🙂
Do této členské sekce nemáte přístup
Makovec s citrónovou polevou
Do této členské sekce nemáte přístup
Kakaové sušenky OK
Do této členské sekce nemáte přístup
Malinovo-kokosová panna cotta OK
Do této členské sekce nemáte přístup
Kakaové muffiny s malinami OK
Do této členské sekce nemáte přístup
Klasický piškot OK
Do této členské sekce nemáte přístup
Kakaový piškot OK
Do této členské sekce nemáte přístup