Obrácený jablečný koláč

Čas přípravy do 25 minut + pečení

Skvělá kombinace jablek a skořice, která provoní váš byt! Je skvělý teplý s kopečkem zdravé zmrzliny 🙂

Níže najdete celý recept v pohodlném formátu PDF. Stáhněte si ho a vytiskněte

Budete potřebovat: (na kulatou formu o průměru 17 cm)

Na spodní část s 'obrácenými' jablky:

  • 2 menší jablka, oloupaná a nakrájená
  • 1 lžíci kokosového cukru

  • 1-2 lžíce citronové šťávy

  • 1 plnou lžičku skořice

Na těsto:

  • 60 g mandlové mouky (můžete použít rozmixované mandle)

  • 1 lžičku skořice

  •  40 g kokosového cukru

  • 100 g rýžové mouky

  •  50 g pohankové mouky

  • 40 g olivového oleje

  • 150 ml vody

Postup:

  1. Předehřejte troubu na 180 stupňů.
  2. Oloupejte jablka a nakrájejte je na tenké plátky.
  3. Smíchejte jablka se skořicí, kokosovým cukrem a citronovou šťávou. Vložte je na dno silikonové formy a jemně zatlačte silikonovou stěrkou, aby se co nejméně promíchali s těstem, které na ně nalijeme v dalším kroku.
  4. Ve výkonném mixéru rozmixujte mandle se kokosovým cukrem a skořicí. (tento krok přeskočte, pokud použijete kupované mouky).
  5. Smíchejte mouky s medem, práškem do pečiva, skořicí a špetkou soli. Postupně přidávejte vodu a vypracujte hladké a řídké těsto.
  6. Nalijte těsto opatrně na jablka tak, aby byla úplně pokrytá a vložte do předehřáté trouby
  7. Pečte na 180 stupňů po dobu 40 minut.
  8. Nechte koláč několik minut vychladnout a pak jej opatrně vyklopte na talíř.

Chcete si recept vytisknout?

Vyzkoušejte další recepty 🙂

Makovec s citrónovou polevou

Kakaové sušenky OK

Malinovo-kokosová panna cotta OK

Kakaové muffiny s malinami OK

Klasický piškot OK

Kakaový piškot OK

Piškot s kokosovým krémem a jahodami OK