Křehké kokosové sušenky se sušeným ovocem

Čas přípravy do 25 minut + pečení

Křehké kokosovo-mandlové sušenky, které se rozplývají na jazyku.  

Níže najdete celý recept v pohodlném formátu PDF. Stáhněte si ho a vytiskněte

Budete potřebovat:

(na asi 12 sušenek)

  • 100 g mandlové mouky
  • 30 g strouhaného kokosu (nebo kokosové mouky)
  • 6 lžic kokosového oleje v tekutém stavu
  • 3 lžíce javorového sirupu
  • Špetku soli
  • ½ lžičky sody bikarbony
  • 3 lžíce sušených brusinek (můžete použít i jiné ovoce, nebo vynechat)

Postup:

1.     Předehřejte troubu na 175 stupňů.

2.     Nejdříve smíchejte mandlovou mouku s strouhaným kokosem.

3.     Přidejte 6 lžic kokosového oleje, 3 lžíce javorového sirupu, špetku soli, sodu bikarbonu a pomocí stěrky míchejte, dokud nevznikne drolivé těsto.

4.     Nakonec do těsta vmíchejte sušené ovoce.

5.     Tvarujte sušenky a vyskládejte je na plech vyložený pečicím papírem.

6.     Pečete sušenky v předehřáté troubě 12 minut.

7.     Před konzumací nechte sušenky úplně vychladnout na plechu s pečicím papírem.

Chcete si recept vytisknout?

Vyzkoušejte další recepty 🙂

Makovec s citrónovou polevou

Kakaové sušenky OK

Malinovo-kokosová panna cotta OK

Kakaové muffiny s malinami OK

Klasický piškot OK

Kakaový piškot OK

Piškot s kokosovým krémem a jahodami OK