Arašídové sušenky

Čas přípravy do 30 minut + pečení

Jednoduché sušenky, které si zailujete.

Níže najdete celý recept v pohodlném formátu PDF. Stáhněte si ho a vytiskněte

Víc o mojí kuchařce Chutně bez lepku, mléka a cukru najdete zde >>>

Přísady:

(na jeden větší plech)

  • 75 g arašídového másla
  • 2 plné lžíce medu
  • 1 vejce
  • 1/2 lžičky sody bikarbony
  • špetku soli
  • 150 g hladké rýžové mouky
  • Kousky hořké čokolády na ozdobu

Postup:

  1. Ve větší misce smíchejte arašídové máslo a 2 plné lžíce medu.
  2. Přidejte vejce a důkladně promíchejte. Míchejte, dokud nebude těsto úplně hladké.
  3. Postupně přidejte 150 gramů hladké rýžové mouky, půl lžičky sody bikarbony, špetku soli a vypracujte hladké těsto. Doporučuji pracovat se silikonovou stěrkou - mám ráda takovou 'stláčecí' techniku, kdy pomocí stěrky jakoby překládám těsto. Přijde mi to trochu čistější a jednodušší a potom používám ruce až když je veškerá mouka zapracovaná v těstě, ale tohle je samozřejmě na vás. Hotové těsto je celkem tvárné a drží tvar a konzistencí připomíná těsto na linecké cukroví.
  4. Předehřejte troubu na 180 stupňů a připravte si plech vyložený pečicím papírem.
  5. Z hotového těsta tvarujte kuličky o průměru asi 2 cm a každou kuličku jemně stlačte.
  6. Nakonec můžete sušenky ozdobit kousky hořké čokolády.
  7. Pečte v předehřáté troubě na 180 stupně 10 až 12 minut.
  8. Sušenky nechte úplně vychladnout. Dobrou chuť!

Chcete si recept vytisknout?

Vyzkoušejte další recepty 🙂

Makovec s citrónovou polevou

Kakaové sušenky OK

Malinovo-kokosová panna cotta OK

Kakaové muffiny s malinami OK

Klasický piškot OK

Kakaový piškot OK

Piškot s kokosovým krémem a jahodami OK