Broskvový koláč s drobenkou

Čas přípravy do 30 minut + pečení

Bonusový recept z mojí kuchařky Chutně bez lepku, mléka a cukru. Miluju kombinaci hořkého kakaa a malin a jem si jistá, že vám bude také chutnat

Níže najdete celý recept v pohodlném formátu PDF. Stáhněte si ho a vytiskněte

Víc o mojí kuchařce Chutně bez lepku, mléka a cukru najdete zde >>>

Přísady:

(na 12 muffinů)

  • ·      85 g mandlové mouky
  • ·      45 g kokosového cukru
  • ·      80 g hladké pohankové mouky
  • ·      30 g hladké rýžové mouky
  • ·      25 g neslazeného kakaa (3 plné lžíce)
  • ·      10 g kukuřičného škrobu (1 vrchovatá lžíce)
  • ·      1 zarovnaná lžička prášku do pečiva
  • ·      30 g kokosového oleje (4 zarovnané lžíce)
  • ·      1 menší jablko – nastrouhané nahrubo
  • ·      150 ml rýžového mléka
  • ·      125 g čerstvých malin

Postup:

  1. Předehřejte troubu na 180 °
  2. Rozmixujte mandle s kokosovým cukrem. Pokud máte mandlovou mouku, tak rozmixujte jen kokosový cukr, aby byl hladký jako cukr moučka. Dejte stranou.
  3. Smíchejte nastrouhané (může být i nahrubo rozmixované) jablko, kokosový olej a rýžové mléko.
  4. Poté přidejte všechny suché ingredience (Mandlovou mouku s kokosovým cukrem, pohankovou mouku, rýžovou mouku, kakao, kukuřičný škrob a prášek do pečiva). Vypracujte řídké těsto, které nedrží tvar a opatrně do něj vmíchejte omyté maliny.
  5. Naplňte připravené silikonové košíčky do 2/3 a dejte do předehřáté trouby na 45 minut.

Chcete si recept vytisknout?

Vyzkoušejte další recepty 🙂

Makovec s citrónovou polevou

Kakaové sušenky OK

Malinovo-kokosová panna cotta OK

Kakaové muffiny s malinami OK

Klasický piškot OK

Kakaový piškot OK

Piškot s kokosovým krémem a jahodami OK