Křupavé brambory z horkovzdušné fritézy

Skvělé křupavé brambory připravené v horkovzdušné fritéze jako rychlá a chutná příloha

Hledáte jednoduchý způsob, jak připravit brambory tak, aby byly dokonale křupavé? Vyzkoušejte tento snadný recept na brambory v horkovzdušné fritéze!

Stačí pár základních ingrediencí a během chvilky máte na stole perfektní přílohu ke každému jídlu. 😊 Tento recept se hodí jak k obědu, tak k večeři.

Skvělé křupavé brambory připravené v horkovzdušné fritéze jako rychlá a chutná příloha

Nemáte horkovzdušnou fritézu?

Nevadí! Brabory jsou skvělé i pokud je upečete v klasické troubě, jen je potřeba upravit čas – rozhodně ho bude potřeba o něco víc, než během přípravy v horkovzdušné fritéze.

Ingredience na 2–3 porce (jako příloha):

  • 500 g brambor (doporučuji mladé brambory se slupkou, ale můžete použít i klasické brambory)
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/4 lžičky čerstvě mletého pepře
  • snítka čerstvého (nebo sušeného) rozmarýnu

Postup:

  1. Brambory důkladně omyjte a nakrájejte na menší kousky. V misce je promíchejte s olivovým olejem, solí a pepřem.
  2. Přidejte rozmarýn a vše dobře promíchejte, aby byly všechny kousky krásně ochucené.
  3. Vložte brambory do horkovzdušné fritézy a pečte zhruba 20 minut při 180 °C. Pokud pečete v troubě, nastavte teplotu na 190 °C a dobu pečení na 30–35 minut (záleží na velikosti kousků).

Tipy na variace:

Tento recept je nejen jednoduchý, ale také variabilní!

Vyzkoušejte místo klasických brambor batáty, mrkev nebo mladé brambory s červenou slupkou.

Křupavá zelenina výborně doplní téměř jakékoli hlavní jídlo. A nejlepší na tom je, že ji připravíte během pár minut!

Jak připravit skvělou zeleninu v horkovzdušné fritéze?

Další skvělé tipy k přípravě zeleniny v horkovzdušné fritéze najdete tady >>>

Dobrou chuť!

Maria

PS: Chcete vyzkoušet nějaký nový recept a překvapit své blízké?

V mojí kuchařce jich najdete hned 60. Od snídaně až po večeři a všechny přirozeně bez lepku, mléka a cukru. Víc o kuchařce >>>

Maria Jurková
Zajímají mě souvislosti mezi jídlem a zdravím. Ráda se cítím dobře ve svém těle a chci abychom já i moje děti byli zdravé. Proto vařím bez lepku, mléka a cukru. Více o mě si přečtěte tady>> Maria je autorkou knihy Chutně bez lepku, mléka a cukru a e-booku 7 dní bez lepku, mléka a cukru.
Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.