Mandlovou drť, která vám zbyde při výrobě domácího mandlového mléka rozhodně nevyhazujte. Můžete ji využít třeba k přípravě této bábovky.
Požijte hodně zralé banány, klidně takové s černými tečkami, které už jinak nikdo nechce moc kupovat. Platí zde jedno pravidlo:
Bábovka bude díky nim přirozené sladká a nemusíte už ničím jiným doslazovat. Můžete tak krásně recyklovat i zralejší banány doma.
Jen pokud nejste zvyklí sladit banány, tak raději upozorňuji, že za začátku můžete být trochu zklamaní. Banány bábovku dobře osladí, ale také dost silně provoní. A na to u pečených zákusků není každý zvyklý. Mně to třeba chvilku trvalo, než jsem si na banánové aroma zvykla. Dětem vůbec, těm to chutnalo hned. 🙂
Každá trouba je trošku jiná, takže určitě vyzkoušejte špejlí nebo párátkem, jestli už je bábovka hotová. Poznáte to tak, že špejle bude po vytažení suchá.
Nechte vychladnout a přes sítko posypte hořkým kakaem.
Povedla se vám? Dejte mi vědět. 🙂
Maria Jurková
Chcete vyzkoušet nové recepty na zdravé svačinky?
Stáhněte si zdarma eBook:
5 ořechových pochoutek nejen pro děti“ a připravte si něco dobrého ke kávě. Recepty jsou přirozeně bez lepku, mléka a samozřejmě cukru :-).