Oříškové nanuky se skořicí

Nanuky z lískových oříšků se skořicí. Recept bez lepku, mléka a cukru

U nás doma milujeme zmrzlinu na všechny způsoby – hlavně v létě. A protože miluju připravovat zdravá jídla, často zkouším různé domácí varianty.

Tyto oříškové nanuky se skořicí patří mezi naše oblíbené:
– k jejich přípravě stačí pár základních surovin,
– jsou přirozeně sladké,
– a chutnají dětem i dospělým.

Navíc jsou bez lepku, bez mléka a zdravě oslazené – a přesto skvěle krémové.

Moc ráda připravuji zdravé domácí zmrzky nebo nanuky.

Osvědčilo se mi mít plný mrazák vlastních domácích zmrzlin. Krémové, ovocné, čokoládové… Je to totiž skvělý způsob jak omezit konzumaci těch kupovaných.

Pokud tě baví zdravé varianty zmrzlin, mrkni na můj e-book s 20 recepty na domácí zmrzliny – všechny jsou bez lepku, mléka a cukru. Najdeš je tady >>>

Domácí nanuky z lískových oříšků se skořicí. Recept bez lepku, mléka a cukru

Jasně, nejde o to vyhýbat se kupované zmrzlině na sto procent. Na výletě nebo dovolené to zkrátka nejde vždycky – a taky proč si kazit chvíle výčitkami.
Ale když jsme doma, můžeme mít zdravou a chutnou alternativu po ruce.

A právě to podle mě tvoří ten nejdůležitější základ.

A teď už ke slíbenému receptu:

Budeš potřebovat: (na 5 nanuků):

  • 1 dobře zralý banán
  • 2 lžíce másla z lískových oříšků
  • 1/3 lžičky mleté ​​skořice
  • 1 vrchovatou lžičku hořkého kakaa
  • 150 ml rýžového mléka
  • 1 lžíci javorového sirupu (můžete vynechat)

Příprava:

  1. Všechny přísady vlož do výkonného mixéru a mixuj, dokud nezískáš hladkou, krémovou směs – bez hrudek, takovou, jakou vidíš na fotce.
  2. Směs nalij do formiček na nanuky a dej mrazit – ideálně přes noc, nebo aspoň na 4 hodiny.
  3. Až budeš chtít nanuky vyndat, stačí formičky na pár vteřin podržet pod teplou vodou – půjdou krásně ven.
Nanuky z lískových oříšků se skořicí. Recept bez lepku, mléka a cukru

Povedl se ti recept?

Dej mi vědět, udělá mi to radost:-)

PS: Naše oblíbené recepty na zdravé domácí zmrzky (bez lepku, mléka a cukru) najdeš tady >>>

Maria Jurková
Zajímají mě souvislosti mezi jídlem a zdravím. Ráda se cítím dobře ve svém těle a chci abychom já i moje děti byli zdravé. Proto vařím bez lepku, mléka a cukru. Více o mě si přečtěte tady>> Maria je autorkou knihy Chutně bez lepku, mléka a cukru a e-booku 7 dní bez lepku, mléka a cukru.
Komentáře
  1. Vlasta napsal:

    Děkuji za recept vyzkouším ho.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *