Jednoduchý recept, kterým vždy mile překvapíte.
Je to totiž takové jídlo ve smyslu hodně muziky za málo peněz. Je levné, rychlé a jednoduché. Můžete ho klidně připravit na poslední chvíli a rozhodně s ním nezklamete.
A krásně doplní jakékoliv další jídlo – maso i zeleninový salát. Vždy, když dám doprostřed stolu plech plný pečené dýně, tak zmizí.
Tato pečená dýně má totiž díky marinádě ze sójové omáčky s majoránkou takovou „skoro masovou“ příchuť. (Takže chutná i těm, kdo jinak zeleninu moc nemusí. 🙂
Připravuji ji ráda, když máme nějakou návštěvu. Právě protože se hodí jako příloha k čemukoliv, nebo jen tak, třeba ke skleničce vína.
To připravím plech právě této dýně. Někdy je tam samotná, jindy třeba se dipem z hořčice a avokáda (recept najdete v e-booku 7 dní bez lepku, mléka a cukru).
Zatím ještě nikoho nezklamala.
Jinak marinádu z tohoto receptu můžete využít i s jinou zeleninou, fantazii se meze nekladou (a dýně také není k dispozici během celého roku). Ale myslím, že k té dýni se hodí nejlépe.
A teď už k receptu:
Nejraději mám dýně italské odrůdy Delicia se zelenou slupkou – jsou takové chuťově výraznější.
Naopak máslová a špagetová se na tento recept hodí méně.
Marináda:
(množství je na jeden malý plech 28 x 30 cm – pokud máte více dýně a použijete velký plech, připravte si dvojnásobek marinády.)
Dýně bude mít díky marinádě zajímavou chuť.
Postup:
Můžete hned podávat. 🙂
Připravila jsem pro vás krátké video (22 vteřin) – je to tak ještě jednodušší:
Já miluju dýni na jakýkoliv způsob. Jestli chcete vyzkoušet další dýňový recept, vyzkoušejte tuto polévku – ta je u nás osvědčeným způsobem, jak dostat celkem velké množství této zeleniny i do dětí. 🙂
Mějte se krásně a já se budu těšit příště.
Maria