Rychlé špenátové palačinky

Palačinky trochu jinak – mám je ráda i v této slané špenátové verzi, na tomto receptu je totiž svělé to, že nemusíte špenát před použitím vařit. Rozmixujete ho syrový společně s moukou, takže jejich příprava zabere minimum času.

jestli máte větší listy špenátu, odstraňte prostřední část listu.

Jsou skvělé ke snídani, například s rozmačkaným avokádem, zeleninou volským okem ale fantazii se meze nekladou – vyzkoušejte je třeba s hummusem nebo nějakou pomazánkou.

Špenát nemusíte vařit – k přípravě těchto palačinek ho stačí rozmixovat s moukou.

Budete potřebovat: (na 2-3 palačinky)

  • 30 g hladké pohankové mouky
  • 50 g hladké rýžové mouky
  • 50 g očištěného čerstvého špenátu (bez prostřední “žíly“ u větších listů)
  • 1 vejce
  • 1/4 lžičky soli
  • sušený česnek a mletý pepř podle chuti
  • olivový olej – 1 lžíce do těsta + na restování
  • cca 150-200 ml vody
bezlepkové špenátové palačinky
Špenátové palačinky bez lepku a mléka.
jednoduché špenátové palačinky. Bez lepku a mléka

Postup:

  1. Ve výkonném mixéru rozmixujte osušený čerstvý špenát s moukami.
  2. Přidejte vejce, lžíci olivového oleje, sůl, pepř a sušený česnek.
  3. Rozmixujte na nejnižší rychlost a během mixování postupně přidávejte vodu do té doby, než vznikne hladké těsto řídké konzistence, které se po nalití na pánev rozlije do všech stran (klasické těsto na palčinky).
  4. Restujte na malém množství olivového oleje z každé strany asi 2 minuty. Jakmile se palačinka z jedné strany začne odlepovat od povrchu pánve a začnou se na ní tvořit velké bublinky, tak je připravená a můžete restovat z druhé strany.
  5. Připravte si talířek, naspod dejte jeden savý papírový ubrousek a vyskládejte hotové palačinky jednu na druhou – vydrží tak déle teplé.
špenátové palačinky. Bez lepku, mléka a cukru
Špenátové bezlepkové palačinky – skvělá snídaně.

Povedl se vám recept? Dejte mi vědět – udělá mi to radost.

Maria

PS: Naše nejoblíbenější recepty, se kterými bude příprava zdravého jídla pro celou rodinu hračkou, najdete v mojí kuchařce >>>. Všechny jsou přirozeně bez lepku, mléka a cukru

Tagy:
Maria Jurková
Zajímají mě souvislosti mezi jídlem a zdravím. Ráda se cítím dobře ve svém těle a chci abychom já i moje děti byli zdravé. Proto vařím bez lepku, mléka a cukru. Více o mě si přečtěte tady>> Maria je autorkou knihy Chutně bez lepku, mléka a cukru a e-booku 7 dní bez lepku, mléka a cukru.
Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.