Broskve s arašídovou polevou

Aneb takový trošku jiný způsob, jak si vychutnat broskve nebo nektarinky. 🙂

Vyzkoušejte je v kombinaci s polevou z arašídového másla a hořkou čokoládou.

Broskve jsou úžasné, a to nejen svým složením a zdravotním přínosem. Jako jediný jejich nedostatek vnímám to, že na ně čekám celý rok a pak je jich najednou strašně moc a doslova se jich přejídám. No a pak zase dlouho nic… 🙂

Broskve s arašídovou polevou a čokoládou

Tedy jestli patříte mezi opravdové milovníky arašídového másla a všeho z něj (stejně jako já).

Pak vás tato kombinace s dobře zralými broskvemi a hořkou čokoládou nemůže zklamat – je to lahůdka, která skvěle i vypadá.

U nás doma oceňuji arašídové máslo bohužel jen já. Moji tři drazí Italové vůbec nechápou smysl arašídového másla, a dokonce nad ním občas ohrnují nos. Takže tuhle svačinku si připravuji pro sebe a moje kamarádky, které to ocení rozhodně víc než oni.

Zdrava svačinka. Broskve. arašídové máslo a čokoláda

Ale i bez arašídového másla máme doma opravdu velkou spotřebu broskví, tedy když je jejich sezóna a jsou správně zralé. To se jich můžeme doslova ujíst.

Ty, které uchráním, jsou pak úžasné v domácí krémové zmrzlině (e-book s recepty na zdravé domácí zmrzky najdete zde), v domácí marmeládě anebo v této neobvyklé kombinaci s hořkou čokoládou a arašídovým máslem.

Příprava je velmi jednoduchá, jediné, co vám zabere pár minut času, je poleva z arašídového másla.

Budete potřebovat:

  • dobře zralé broskve (nebo nektarinky) – 4–5 ks
  • 2 lžíce arašídového másla
  • 100 ml rýžového mléka (vyzkoušejte domácí podle receptu zde)
  • 1 lžíci javorového sirupu
  • hořkou vysokoprocentní čokoládu na posypání

Postup:

arašídová poleva s javorovým sirupem

jednoduchá poleva kterou můžete využít na více způsobů

jednoduchá arašídová poleva, která se výborné hodí k broskvím

  1. Oloupejte broskve, nakrájejte je na plátky a vyskládejte je na větší talíř.
  2. Rozmixujte arašídové máslo, rýžové mléko a javorový sirup a vlijte do malého hrnečku.
  3. Arašídovou směs nechte projít varem. Pokud je moc hustá, přidejte ještě trochu mléka, odstavte z ohně a nechte trochu vychladnout. Nabírejte polevu na lžíci a krouživým pohybem jí ozdobte nakrájené broskve.
  4. Nakonec posypte nastrouhanou hořkou čokoládou a můžete podávat.

Rychlý a jednoduchý recept na broskvovou svačinku

 

To je všechno 🙂

Dobrou chuť!

 

Povedl se vám recept? Dejte mi vědět – udělá mi to radost.

Maria

 

Chcete připravit něco dobrého a zdravého ke kávě?

Stáhněte si zdarma eBook 5 ořechových pochoutek nejen pro děti. Najdete v něm recepty na zdravé svačinky pro děti i dospělé. Všechny samozřejme bez lepku, mléka a cukru:)

Maria Jurková
Zajímají mě souvislosti mezi jídlem a zdravím. Ráda se cítím dobře ve svém těle a chci abychom já i moje děti byli zdravé. Proto vařím bez lepku, mléka a cukru. Více o mě si přečtěte tady>> Maria je autorkou knihy Chutně bez lepku, mléka a cukru a e-booku 7 dní bez lepku, mléka a cukru.
Komentáře

Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.