Polévky připravuji ráda a často a ty krémové z přirozeně sladké zeleniny u nás vedou. 🙂
Já i dcera je milujeme, a to nejen během zimného období… i když to je samozřejmě připravuji o dost častěji.
Během zimy vede dýňová na 100 způsobů. Jeden recept na skvělou a přitom opravdu jednoduchou dýňovou polévku najdete tady.
A dalších 6 receptů na jednoduché a výživné polévky najdete v kuchařce Chutně bez lepku, mléka a cukru.
Moje děti žádnou zelenou nať na polévce nechtějí – řeším to tak, že část jim rozmixuji do polévky. (Je plná důležitých živin a krom toho polévku dobře dochutí).
Domácí vývar, ať už masový nebo zeleninový je bezkonkurenčně nejlepší volbou pro přípravu jakkékoliv polévky. V tomto článku najdete pár mých tipů k přípravě domácího vývaru, ať už v pomalém, normálním nebo tlakovém hrnci.
Připravuji ho často ale bohužel ne tolik, abych ho měla stále po ruce. Mám pořád co zlepšovat :-).
Jinak bez výčitek dochucuji jídla třeba tímto bujónem od firmy Rapunzel. Ve složení jsem nic špatného nenašla a chuťově nám vyhovuje. I když… výraznou chuť dochucovací kostky ze supermarketu nečekejte, to byste mohla být zklamaná.
Budu se těšit u dalšího receptu. 🙂
Maria
Napsala jsem pro vás kuchařku – uvnitř najdete 60 receptů od snídaně až po večeři. Všechny přirozeně bez lepku, mléka a cukru.