Recept na opravdu jednoduchý a rychlý zapečený chřest.
Ráda připravuji jednoduchá jídla, připravená s minimální námahou. Tento recept je neuvěřitelně jednoduchý, ale výsledek stojí za to. Lahůdkové droždí v kombinaci s bezlepkovou strouhankou a pažitkou vytvoří takovou „skoro-sýrovou‟ gratinovanou vrstvu a určitě Vám bude chutnat.
Je skvělý jako příloha k masu nebo rybám, jako předkrm, anebo jen tak jako malá chuťovka. Zkuste s ním nahradit některou obvyklou přílohu.:-)
Délka pečení záleží na tom, jak tenký chřest použijete. Pokud máte klasický, tedy takový, co má o něco širší stonky, pečte asi o 10 minut déle. Hotový chřest není úplně měkký, je křehký, ale ne úplně rozpečený, jen „na skus“, a zachová si hezky zelenou barvu. Strouhanka je gratinovaná (dozlatova).
Povedl se vám recept? Dejte mi vědět, udělá mi to radost. 🙂
Maria Jurková
Chcete vyzkoušet nějaký nový recept a překvapit své blízké?
V mojí kucařce jich najdete hned 60. Od snídaně až po večeři a všechny přirozeně bez lepku, mléka a cukru. Víc o kuchařce >>>