Recept na opravdu jednoduchý a rychlý zapečený chřest. Moc ráda překvapuji jednoduchými jídly, připravenými s minimální námahou. Uvidíte, že tento recept je neuvěřitelně jednoduchý, ale výsledek stojí za to. Lahůdkové droždí v kombinaci s bezlepkovou strouhankou a pažitkou vytvoří takovou „skoro-sýrovou‟ gratinovanou vrstvu a určitě bude všem chutnat.
Můžete ho podávat jako přílohu k masu nebo rybám, jako předkrm, anebo jen tak jako malou chuťovku třeba po polévce. Zkuste s ním nahradit některou obvyklou přílohu.:-)
Připravte si jednoduchý gratinovaný chřest.
Omytý chřest vložte do větší zapékací mísy.
Připravte si posýpku na gratinovaný chřest.
Posypte připravený chřest a zalijte olivovým olejem
Délka pečení záleží na tom, jak tenký chřest použijete. Pokud máte klasický, tedy takový, co má o něco širší stonky, pečte asi o 10 minut déle. Hotový chřest není úplně měkký, je křehký, ale ne úplně rozpečený, jen „na skus“, a zachová si hezky zelenou barvu. Strouhanka je gratinovaná (dozlatova).
Překvapte neobvyklou přílohou – gratinovaným chřestem.
Povedl se vám recept? Dejte mi vědět, udělá mi to radost. 🙂
Maria Jurková
Chcete vyzkoušet nějaký nový recept a překvapit své blízké?
V mojí kucařce jich najdete hned 60. Od snídaně až po večeři a všechny přirozeně bez lepku, mléka a cukru. Víc o kuchařce >>>