Mrkev z horkovzdušné fritézy

Máte horkovzdušnou fritézu? Jestli ano, tak určitě vyzkoušejte tohle – je to jedna z mých oblíbených příloh. Jednoduchá, hotová za chvilku, lahodná, křupavá… a zdravá.:-) Hodí se jako příloha k masu nebo rybám ale skvěle doplní jakékoliv jídlo. Já ji mám ráda třeba jen tak na salát nebo jako součást Poké.

Nemáte horkovzdušnou fritézu? Nevadí – tento jednoduchý recept si můžet připravit i v troubě. Ale pokud zvažujete koupi horkovzdušené fritézy, tak za mě rozhodně doporučuji. Na zeleninové přílohy je skvělá. A nejen na ně. 🙂

K přípravě této jednoduché přílohy vám stačí pár ingrediencí a výsledek je skvělý.

Mrkev z horkovzdušné fritézy – jednoduchá a zdravá příloha.

Na jednoduché mrkve z horkovzdušné friézy budete potřebovat:

  • 4 střední mrkvé
  • 1 lžíci olivového oleje
  • 1/2 lžičky přírodní soli
  • 1 lžičku sušené majoránky
  • mletý pepř
Křupavé mrkve z horkovzdušné fritézy

Postup:

  1. Nejdříve očištěte mrkve a nakrájejte je na širší šikmé proužky. Vložte do větší misky.
  2. Přidejte olivový olej, sůl, sušenou majoránku e mletý pepř. Promíchejte.
  3. Vložte do horkovzdušné fritézy, znovu promíchejte a „smažte“ horkým vzduchem na 170-180° stupňů asi 15 minut. Je dobré mrkvě během smažení jednou promíchat.

Přidejte takto připravenou mrkev na salát – je to skvélá kombinace.

Jestli nemáte horkovzdušnou fritézu, nevadí. Mrkev můžete připravit i v troubě. Rozprostřete ji rovnoměrně na plech vyložený pečicím papírem a pečte v předehřáté troubě na 180° asi 25 minut. Během pečení ji aspoň jednou promíchejte, aby se propekla rovnoměrně.

Povedl se vám recept? Dejte mi vědět, udělá mi to radost. 

Maria 🙂

PS: Chcete vyzkoušet nějaký nový recept a překvapit své blízké?

V mojí nové kuchařce jich najdete hned 60. Od snídaně až po večeři a všechny přirozeně bez lepku, mléka a cukru. Víc o kuchařce >>>

Maria Jurková
Zajímají mě souvislosti mezi jídlem a zdravím. Ráda se cítím dobře ve svém těle a chci abychom já i moje děti byli zdravé. Proto vařím bez lepku, mléka a cukru. Více o mě si přečtěte tady>> Maria je autorkou knihy Chutně bez lepku, mléka a cukru a e-booku 7 dní bez lepku, mléka a cukru.
Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.