Rychlý salát z červeného zelí s pomerančem

jednoduchý salát, kterým mile překvapíte. Mix řerveného zelí a pomeranče je dokonalý

Že zelí a pomeranč nejdou dohromady? Vyzkoušejte tento jednoduchý a netradiční salát, kterým určitě nezklamete.

Jsem přesvědčená, že zeleniny není nikdy dost. A miluju neobvyklé saláty, které skvěle doplní každé jídlo.

Vyzkoušíte jednoduchý salát z červeného zelí s pomerančem?

Je to trochu neobvyklá kombinace ale určitě si ji zamilujete. 🥗🍊 

Salát je křupavý díky pomačkanému syrovému zelí a zajímavý díky pomerančové št’ávě (a nakrájenému pomeranči). Hodí se k masu i zeleninovým jídlům.

Červené zelí a pomerančová šťáva – to je výborná kombinace.

Je obdobou mého oblíbeného salátu s mandarinkou a vlašskými ořechy, který najdete v nové kuchařce >>>. Krom dalších 60 receptů bez lepku, mléka a cukru. 🙂

K přípravě zelného salátu s pomerančem budete potřebovat:

  • 1/2 hlávky červeného zelí
  • 1-2 lžičky přírodní soli (záleží na velikosti zelí)
  • 1 lžíce olivového oleje (extra-panenského)
  • 1 větší pomeranč
  • slunečnicová semínka na posypání (asi 2 lžíce)
Zelný salát promačkejte rukami. Sůl naruší jeho strukturu a salát bude lepší.
Nakonec posypejte slunečnicovými semínky.

Postup:

  1. Zelí zbavte vrchních listů a dřevnaté spodní části a nakrájejte na tenké proužky.
  2. Nakrájené zelí dejte do větší misky, přidejte sůl a pepř a promačkejte rukami, aby se narušila strukutura. Tak bude salát lepší (i když je zelí syrové, tak díky soli a potom pomerančové šťávě trochu změkne).
  3. Vmíchejte do salátu olivový olej a a rozpůlte pomeranč – šťávu z jedné poloviny vmáchejte do salátu a druhou polovinu pomeranče nakrájejte na kousky a přidejte do salátu. (Pokud máte větší zelí, můžete použít i 2 pomeranče.)
  4. Nechte stranou 15-20 minut při pokojové teplotě, chutě se tak lépe promísí a nakonec posypejte slunečnicovými semínky.

Povedl se vám recept? dejte mi o tom vedět – udělá mi to radost. 🙂

Budu se těšit u dalšího receptu.

Maria

Maria Jurková
Zajímají mě souvislosti mezi jídlem a zdravím. Ráda se cítím dobře ve svém těle a chci abychom já i moje děti byli zdravé. Proto vařím bez lepku, mléka a cukru. Více o mě si přečtěte tady>> Maria je autorkou knihy Chutně bez lepku, mléka a cukru a e-booku 7 dní bez lepku, mléka a cukru.
Komentáře
  1. Výborný.Doporučuji si uvařit.moc jsme si pochutnali.
    Přidávám mezi rodinné recepty. Zdraví Rodrigo
    🙂

Napsat komentář: Kurzy vaření šéfkuchař Zrušit odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.