Dýňová polévka k podzimu prostě patří. Miluji její chuť a připravuji ji často, protože je rychlá, výživná a zahřeje.
Podívejte se na mých 5 tipů, jak ji udělat ještě chutnější a zajímavější. Určitě si je zamilujete stejně jako já🍂🎃
Většinou připravuji jednoduchý základní recept, který pak vylepšuji novými chutěmi. Níže najdete mých 5 tipů, jak ji udělat ještě chutnější a zajímavější.🎃
Chcete, aby polévka získala jemně orientální chuť? Během restování zeleniny přidejte lžičku žlutého kari a část zeleninového vývaru nahraďte kokosovým mlékem z plechovky (asi 100-150 ml na 4 porce) Dodáte tak polévce ještě víc krémové struktury a provoníte byt orientálním kořením.
Pokud máte rádi jídla s lehkým pikantním nádechem, přidejte do polévky malinko čerstvě nastrouhaného zázvoru a špetku chilli. Tato kombinace nejen prohřeje tělo během chladných podzimních dnů, ale také skvěle obohatí chuť dýně.
3. Restovaná dýňová semínka pro křupavost 🎃
Krémové polévky s něčím křupavým jsou skvělé, tak zkuste přidat restovaná dýňová semínka. Opečte je na suché pánvi s trochou soli a kmínu, a poté je přidejte na hotovou polévku. Semínka dodají polévce křupavou texturu a vylepší chuť polévky.
Hotovou polévku ozdobte nakrájenými plátky sušených rajčat(nejlepší jsou sušená na slunci a naložená v olivovém oleji) a plátky loupaných mandlí.
Pro ‚zelenější‘ verzi můžete polévku vylepšit sušenými rajčaty, nadrobno nasekanou jarní cibulkou a nakonec posypat mákem.
Tyto jednoduché tipy vám pomohou proměnit vaši dýňovou polévku v dokonalý podzimní pokrm, kterým určitě nezklamete.
Máte další typy, jak vylepšit dýňovou polévku? Podělte se v komentáři.🍂🎃
Maria
Ps: Chcete vyzkoušet naše nejoblíbenější recepty?
Mrkněte na mojí kuchařku, je jich tam víc než 60 – všechny přirozeně bez lepku, mléka a cukru. Víc o kuchařce >>>