5 způsobů, jak vylepšit dýňovou polévku

Podívejte se na mých 5 tipů, jak ji vylepšit dýňovou polévku: Určitě si je zamilujete stejně jako já! 🍂🎃

Dýňová polévka k podzimu prostě patří. Miluji její chuť a připravuji ji často, protože je rychlá, výživná a zahřeje.

Podívejte se na mých 5 tipů, jak ji udělat ještě chutnější a zajímavější. Určitě si je zamilujete stejně jako já🍂🎃

Většinou připravuji jednoduchý základní recept, který pak vylepšuji novými chutěmi. Níže najdete mých 5 tipů, jak ji udělat ještě chutnější a zajímavější.🎃

Základní recept na dýňovou polévku:

  • 1 menší cibule
  • 1 mrkev
  • Asi 450 g očištěné dýně, nakrájené na kostičky.
  • 1 lžičku ghí (přepuštěné máslo),
  • česnek (1-2 protlačené, nebo na tenko nakrájené stroužky),
  • asi 700 ml zeleninového vývaru
  • sůl, pepř
  • petrželová nať (na ozdobu)
  1. Na ghí osmahněte nakrájenou cibuli se solí. Přidejte na kolečka nakrájenou očištěnou mrkev a krátce osmahněte.
  2. Přidejte na kostičky nakrájenou a očištěnou dýni (pokud máte hokkaidó v bio kvalitě, tak nemusíte loupat – stačí pořádně omýt. Pokud máte dýni se zelenou slupkou, můžete to udělat stejně, ale polévka nebude mít tak krásně oranžovou barvu).
  3. Přidejte pepř a česnek a všechnu zeleninu ještě několik minut restujte.
  4. Podlijte zeleninovým vývarem tak, aby byla všechna zelenina ponořená, a vařte s pokličkou asi 15 minut.
  5. Obsah hrnce rozmixujte ponorným mixérem na hladkou polévku a případně dochuťte solí a pepřem a solí. Ozdobte nasekanou petrželovou natí.

1. Přidejte kari a kokosové mléko pro orientální chuť 🥥

Chcete, aby polévka získala jemně orientální chuť? Během restování zeleniny přidejte lžičku žlutého kari a část zeleninového vývaru nahraďte kokosovým mlékem z plechovky (asi 100-150 ml na 4 porce) Dodáte tak polévce ještě víc krémové struktury a provoníte byt orientálním kořením.

5 způsobů, jak vylepšit dýňovou polévku

2. Zázvor a chilli pro příjemné zahřátí 🌶️

Pokud máte rádi jídla s lehkým pikantním nádechem, přidejte do polévky malinko čerstvě nastrouhaného zázvoru a špetku chilli. Tato kombinace nejen prohřeje tělo během chladných podzimních dnů, ale také skvěle obohatí chuť dýně.

3. Restovaná dýňová semínka pro křupavost 🎃

Krémové polévky s něčím křupavým jsou skvělé, tak zkuste přidat restovaná dýňová semínka. Opečte je na suché pánvi s trochou soli a kmínu, a poté je přidejte na hotovou polévku. Semínka dodají polévce křupavou texturu a vylepší chuť polévky.

4. Sušená rajčata, a mandle

Hotovou polévku ozdobte nakrájenými plátky sušených rajčat(nejlepší jsou sušená na slunci a naložená v olivovém oleji) a plátky loupaných mandlí.

5. Sušená rajčata a jarní cibulka

Pro ‚zelenější‘ verzi můžete polévku vylepšit sušenými rajčaty, nadrobno nasekanou jarní cibulkou a nakonec posypat mákem.

Podívejte se na mých 5 tipů, jak ji vylepšit dýňovou polévku: Určitě si je zamilujete stejně jako já! 🍂🎃

Tyto jednoduché tipy vám pomohou proměnit vaši dýňovou polévku v dokonalý podzimní pokrm, kterým určitě nezklamete.

Máte další typy, jak vylepšit dýňovou polévku? Podělte se v komentáři.🍂🎃

Maria

Ps: Chcete vyzkoušet naše nejoblíbenější recepty?

Mrkněte na mojí kuchařku, je jich tam víc než 60 – všechny přirozeně bez lepku, mléka a cukru. Víc o kuchařce >>>

Maria Jurková
Zajímají mě souvislosti mezi jídlem a zdravím. Ráda se cítím dobře ve svém těle a chci abychom já i moje děti byli zdravé. Proto vařím bez lepku, mléka a cukru. Více o mě si přečtěte tady>> Maria je autorkou knihy Chutně bez lepku, mléka a cukru a e-booku 7 dní bez lepku, mléka a cukru.
Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.