
Dýňová polévka je pro mě symbolem podzimu – hřejivá, jemná a přitom tak jednoduchá.
Ale ruku na srdce – když ji vaříš už po páté, chce to občas malou obměnu.
Proto jsem sepsala 5 způsobů, jak ji pokaždé trochu vylepšit – a přitom neztratit tu typickou podzimní chuť, kterou všichni milujeme. 🍂

Většinou připravuji jednoduchý základní recept, který pak vylepšuji novými chutěmi. Níže najdeš mých 5 tipů, jak ji udělat ještě chutnější a zajímavější.🎃
Chceš, aby tvoje dýňová polévka měla lehce orientální nádech?
Během restování zeleniny přidej lžičku žlutého kari a část zeleninového vývaru nahraď kokosovým mlékem z plechovky (asi 100–150 ml na 4 porce).
Polévka tak získá krémovější strukturu a krásně provoní celý byt.

Máš ráda jídla s lehce pikantním nádechem?
Přidej do polévky trochu čerstvě nastrouhaného zázvoru a špetku chilli.
Tahle kombinace krásně zahřeje během chladných podzimních dnů a zároveň skvěle doplní přirozenou chuť dýně.

3. Restovaná dýňová semínka pro křupavost 🎃
Krémové polévky s něčím křupavým jsou vždycky skvělé, tak proč nepřidat restovaná dýňová semínka?
Opeč je na suché pánvi s trochou soli a kmínu a pak je nasyp na hotovou polévku.
Dodají jí příjemně křupavou texturu a zvýrazní její chuť.

Hotovou polévku ozdob nakrájenými plátky sušených rajčat (nejlepší jsou ta sušená na slunci a naložená v olivovém oleji) a plátky loupaných mandlí.
Rajčata dodají polévce výraznější chuť a mandle krásně zakřupou.

Pro zelenější a svěžejší verzi můžeš polévku vylepšit kousky sušených rajčat, nadrobno nasekanou jarní cibulkou a nakonec ji posypat mákem.
Získáš tak originální kombinaci chutí a krásně barevný talíř.

Tyto jednoduché tipy ti pomůžou proměnit obyčejnou dýňovou polévku v dokonalý podzimní pokrm, kterým určitě nezklameš.
Máš i ty svůj oblíbený způsob, jak dýňovou polévku vylepšit?
Poděl se v komentáři. 🍂🎃
Maria
Ps: Chceš vyzkoušet i další moje oblíbené recepty?
Mrkni na mojí kuchařku – najdeš v ní přes 60 receptů, všechny přirozeně bez lepku, mléka a cukru.