Melounová tříšť s mátou

Léto je tady a s ním také vyšší spotřeba domácích zmrzlin, ovocných smoothie a jiných osvěžujících svačinek.
Jenže problém je, že většina kupovaných zmrzlin a osvěžujících nápojů je plná cukru, dochucovadel a dalších složek, které byste možná raději nechala v regálu.

Pokud hledáte zdravější alternativu, vyzkoušejte tuto jednoduchou melounovou tříšť s mátou.


Je to jeden z nejrychlejších receptů, který si v horkých dnech oblíbila celá naše rodina. 🍉🍃

Stačí jen pár základních surovin a výkonný mixér – a během chvilky máte hotovo.

Stačí pár základních ingrediencí a výkonný mixér – a za chvíli máte hotovo!

Budete potřebovat:

  • 500 g melounu bez jadérek
  • 500 g melounu bez jadérek
  • 1 lžička medu (můžete vynechat, pokud je meloun dost sladký)
  • několik lístků čerstvé máty

Postup:

  1. Meloun nakrájejte na kousky a rozmixujte spolu s mátou, dokud nezískáte hladkou a tekutou směs.
  2. Ochutnejte – pokud chcete sladší chuť, přidejte med a ještě krátce promixujte.
  3. Směs nalijte do tvořítek na led a uložte do mrazáku alespoň na 4–5 hodin, ideálně přes noc.
  4. Před podáváním vložte zmrzlé kostky do výkonného mixéru a mixujte několik vteřin, dokud nevznikne jemná a nadýchaná tříšť.

Chcete víc receptů na zdravé letní osvěžení?

Tento recept je součástí e-booku „20× domácí zmrzliny“ – praktické sbírky mých nejoblíbenějších receptů na domácí zmrzliny, které jsou:

– bez lepku
– bez mléka a mléčných výrobků
– přirozeně oslazené
– rychlé a jednoduché
– zvládnete je i bez zmrzlinovače

Více o e-booku najdete zde >>>

Užijte si léto s chutí a lehkostí – bez kompromisů.
Maria

Maria Jurková
Zajímají mě souvislosti mezi jídlem a zdravím. Ráda se cítím dobře ve svém těle a chci abychom já i moje děti byli zdravé. Proto vařím bez lepku, mléka a cukru. Více o mě si přečtěte tady>> Maria je autorkou knihy Chutně bez lepku, mléka a cukru a e-booku 7 dní bez lepku, mléka a cukru.
Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *