Možná úplně nejjednodušší pórková polévka. Během její přípravy si vždycky uvědomím, že zdravě vařit vůbec nemusí být složité. Naopak, v jednoduchosti je nejvíc krásy. A k této jednoduché polévce Vám stačí dvě hlavní ingedience.
Já vůbec miluju polévky. Myslím, že bych na nich mohla klidně přežít celou zimu. 🙂 Jen nemám ráda, když jsou takové mdlé – proto používám celkem dost sušených bylinek, čerstvě mletého pepře (opravdu je dost velký rozdíl mezi čerstvě mletým a už namletým pepřem ve skleniččce) ale často také chilli vločkami, sušenými bylinkami nebo kombinací všeho.
Jen většinou polévky dochucuji nejvíc až nakonec – přeci jenom pepř ani chilli není nic pro děti. 🙂
U nás vedou krémové polévky – ty mají totiž děti nejraději. Ty naše jsou už sice větší a s kousky zeleniny umí dobře poradit, ale tak nějak mají pořád raději ty krémové polévky než klasické s většími kousky zeleniny.. Já jsem ráda, že je vůbec jedí, takže často mixuji. 🙂
A k polévce se skvěle hodí třeba bezlepkové pohankovo-mandlové žemle.
Jestli jste stejně polévkoví, jako já, tak si nenechte ujít e-book 7 dní bez lepku, mléka a cukru – uvnitř najdete na každý den jiný typ jednoduché krémové polévky. (A nejen polévky samozřejmě, je to kompletní jídelníček pro celou rodinu, od snídaně až po večeři.)
Na asi 4 porce pórkové polévky budete potřebovat:
Postup:
Chcete vyzkoušet další polévky? Mezi naše oblíbené patří nejjednodušší dýňová, nebo čočková z pomalého hrnce. Obě připravuji celkem často: -)
Povedl se vám recept? Dejte mi vědět, udělá mi to radost!
Budu se těšit u dalšího receptu.
Maria