Jednoduchá banánovo-arašídová zmrzlina

Tip na jednoduchou domácí zmrzlinu, kterou si můžete připravit během chviličky. K její přípravě totiž potřebujete jen zmrazený banán, arašídové máslo a hořkou čokoládu.

Netvrdím, že se dokážu vždy vyhnout kupované zmrzlině, třeba na cestách je to celkem problém. Ale z vlastní zkušenosti vím, že když mám připravené domácí zmrzliny, které jsou po ruce (doma v mrazáku), tak je to celkově o dost jednodušší se vyhnout těm kupovaným. A to je důležité. 🙂

Jednoduchá domácí zmrzlina z banánu a arašídového másla

Já mám pořád v mrazáku připravených několik nakrájených banánů – je to ideální základ na spoustu zdravých zmrzlin.

Tento recept je součástí e-booku 18x domácí zmrzliny, který každý rok aktualizuji. Letos sdílím recept i na blogu, protože tato zmrzka je opravdu jednoduchá a kombinací banánu, arašídového másla a kousky hořké čokolády určitě nezklamete. 🙂

Domácí arašídová zmrzlina. Bez lepku, mléka a cukru

K přípravě banánovo-arašídové zmrzky budete potřebovat: (na 4 malé porce)

  • 1 větší banán
  • 2 lžíce neslazeného arašídového másla
  • 2- 3 lžičky vysokoprocentní hořké čokolády nalámané na kousky (nebo čokoládových peciček)
  • arašídy na ozdobu (můžete vynechat)
Domácí arašídová zmrzlina

Postup:

  • Oloupaný banán nakrájejte na kolečka a nechte zmrazit přes noc.
  • Ve výkonném mixéru rozmixujte zmrazený banán a arašídovým máslem a mixujte na nejvyšší rychlost, dokud nevznikne hladký krém. Pokud se vám nedaří docílit hladkého krému, přidejte 1-2 lžíce rostlinného mléka.
  • Ozdobte kousky hořké čokolády a posypejte arašídy.
  • Pokud chcete, dejte zmrzlinu do plastové vaničky a nechte v mrazáku. Před konzumací pak stačí nechat při pokojové teplotě asi 15 minut “povolit“

Povedl se vám recept? Dejte mi vědět, udělá mi to radost.

Maria

PS: Chcete vyzkoušet další zdravé recepty na domácí zmrzky? V e-booku 18x domácí zmrzliny (bez zmrzlinovače) najdete spoustu inspirace. Všechny jsou přirozeně bez lepku, mléka a zdravě oslazené.

Maria Jurková
Zajímají mě souvislosti mezi jídlem a zdravím. Ráda se cítím dobře ve svém těle a chci abychom já i moje děti byli zdravé. Proto vařím bez lepku, mléka a cukru. Více o mě si přečtěte tady>> Maria je autorkou knihy Chutně bez lepku, mléka a cukru a e-booku 7 dní bez lepku, mléka a cukru.
Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.