Jeden z našich oblíbených podzimních koláčů. Myslím, že kombinace kakaa s hruškou je skvělá. A v tomto koláči to nejsou jen plátky hrušky nahoře, ale také jedna nahrubo rozmixovaná uvnitř, která koláči dodá vláčnost (a chuť).
Takže jestli chcete jednoduchý koláč ke kávě a máte rádi kombinaci kakaa a hrušek, tak tento určitě vyzkoušejte. 🙂
Já ho mám spíš ke kávě nebo jako svačinku pro děti. Partner má zase rád sladké snídaně, takže pro něj je skvělou snídaní.
I když… Já tomu říkám sladké snídaně, ale jde spíš o nasládlé snídaně. Tento koláč jsem dosladila jen rýžovým sirupem a je spíš nasládlý než vysloveně sladký. Cukr vůbec nepoužívám a když doslazuji, tak zdravě (a hlavně dost málo).
Vím, že to zní jako stokrát ohrané klišé ale… Opravdu je to o zvyku a když si od cukru trochu odvyknete, tak najednou zjistíte, že vlastně vůbec nepotřebujeme všechno tolik sladit.
Tento recept už mám připravený pár týdnů – do poslední chvíle jsem ho totiž chtěla přidat do tištěné kuchařky, která vyšla nedávno. Ale v té je přes 60 receptů a žádný další se už se tam nevešel. 🙂
(množství na 1 malou zapékací misku – asi 17×25 cm)
Povedl se vám?
Napište mi to – udělá mi to radost. 🙂
Maria
PS: Chcete víc zdravých receptů přirozeně bez lepku, mléka a cukru? V nové kuchařce najdte vše – zdravé snídaně, obědy, svačinky i večeře. A také přirozeně bezlepkové pečivo. Více o nové kuchařce najdete zde >>>