Boloňskou omáčku nevyužijete jen na špagety, i když je to asi její nejznámější využití, a pokud ji máte v zásobě, vykouzlíte s její pomocí rychlé, dobré a výživné jídlo. Dá se s ní také krásně zachránit rychlá večeře pro nečekanou návštěvu nebo při pozdním návratu domů.
Mám teď období zkoušení nových receptů z pomalého hrnce, ale pokud ho doma nemáte, tak to rozhodně neznamená, že si omáčku nemůžete připravit. Postup je stejný, jen místo dlouhého pomalého vaření v Crock-Potu vařte na velmi mírném plameni v normálním hrnci a nechte probublávat s pokličkou asi 2 hodiny.
Pokud chcete výraznější chuť omáčky, přidejte k mletému masu kousek najemno nakrájené slaniny a 50–100 g mletého vepřového masa. Jen počítejte s tím, že budete potřebovat o něco více rajského protlaku nebo aspoň 100–150 ml hovězího vývaru. Já slaninu ani vepřové maso nepřidávám, protože maso jíme minimálně, a když už tak v bio kvalitě, a to mívám jen hovězí.
Pokud chcete výraznější chuť omáčky, přidejte k mletému masu kousek najemno nakrájené slaniny a 50–100 g mletého vepřového masa. Jen počítejte s tím, že budete potřebovat o něco více rajského protlaku nebo aspoň 100–150 ml hovězího vývaru. Já slaninu ani vepřové maso nepřidávám, protože maso jíme minimálně, a když už tak v bio kvalitě, a to mívám jen hovězí.
V případě, že chcete omáčku o něco řidší,můžete přidat před koncem vaření malé množství hovězího nebo zeleninového vývaru.
Po vychladnutí uložte do lednice a spotřebujte do 3 dnů, nebo můžete rozdělit na jednotlivé porce a zamrazit.
Přeji dobrou chuť:)
Chcete vyzkoušet nějaký nový recept a překvapit své blízké?
V mojí nové kucařce jich najdete hned 60. Od snídaně až po večeři a všechny přirozeně bez lepku, mléka a cukru. Víc o kuchařce >>>