Skvělá polévka z pomalého hrnce, která vás překvapí.
Samozřejmě ji můžete připravit i v normálním hrnci, pokud nemáte slow-cooker. V každém případě provoní váš byt směsí koření a určitě vám bude chutnat.
Tato směs koření, zeleniny a čočky je totiž dokonalá a u nás přesvědčila i ty, kteří jinak moc polévky nemusí.
Nevadí, tuto skvělou polévku si můžete připravit i bez něj. Výsledná chuť sice bude o něco méně intenzivní, protože právě dlouhým vařením na nízkou teplotu se chutě dokonale promísí, ale bude skvělá i tak. 🙂
Takže níže najdete také postup, jak připravit polévku i v „normálním“ hrnci.
Já jsem z pomalého hrnce nadšená. Často se mi totiž stává, že zůstaneme venku s dětmi déle, někde se zdržíme, neplánovaně trošku změníme plány…
Většinou jsem pak zachraňovala večeři na poslední chvíli nějakou rychlou zeleninovou krémovou polévkou. (V mojí kuchařce najdete najdete mj. několik receptů na rychlé a výživné polévky.)
Jenže někdy se mi nechce po příchodu domů hned rychle vařit a vymýšlet co k večeři… a také nemám moc často navařeno do zásoby – ráda připravuji jídlo čerstvé, pokud to jde, a neumím pořádně plánovat jídlo na několik dní dopředu.
Takže najít po příchodu domů kouzelný hrneček, který mezitím uvařil čerstvé a výživné jídlo, není vůbec špatné. Navíc se v něm jídla vaří dlouho a na nižší teplotu, takže i když třeba přijdeme o hodinku později, vůbec nic se nestane.
Je pak opravdu příjemné, že stačí polévku po příchodu jen zčásti rozmixovat a můžete hned jíst.
Jestli máte pomalý hrnec, vyzkoušejte i jiné recepty – třeba indickou cizrnu nebo cizrnovo-batátové curry.
Budu se těšit u dalšího receptu.
Maria
PS: Povedl se vám recept a chcete vyzkoušet další? V kuchařce Chutně bez lepku, mléka a cukru najdete hned 60 jednoduchých receptů pro celou rodinu. Od snídaně až po večeři 🙂