Čokoládové pralinky s arašídovým máslem

Tip na rychlé a opravdu jednoduché pralinky.
Stačí ti jen tři ingredience – a pokud máš ráda arašídové máslo (jako já), určitě ti zachutnají.

Nemáš ráda arašídy ve sladké verzi?
Nevadí, arašídové máslo můžeš nahradit jakýmkoliv jiným ořechovým – třeba mandlovým nebo z lískových oříšků.

Já si většinu ořechových másel připravuji doma, je to překvapivě snadné.
Recept na máslo z lískových oříšků a několik tipů k jeho domácí přípravě najdeš tady >>>

K přípravě asi 15 pralinek budeš potřebovat:

  • 80 g kvalitní vysokoprocentní hořké čokolády
  • 1-2 lžíce arašídového másla
  • 1 lžíci datlového sirupu

Postup:

  1. Ve vodní lázni rozpusť čokoládu a nalij ji do spodní části silikonových tvořítek.
  2. Dej na 30 minut ztuhnout do lednice.
  3. Do každé formičky přidej malé množství arašídového másla a jemně ho stlač lžičkou.
  4. Na každou pralinku dej trochu datlového sirupu.
  5. Zalij zbytkem čokolády a nech znovu ztuhnout v lednici (cca 30 minut).
  6. Pralinky uchovávej v lednici.

Jsou trochu lepkavé – datlový sirup v lednici úplně neztuhne, a pokud se ti nepodaří náplň celou uzavřít čokoládou, pralinky nemusí držet tvar.
Mně to ale vůbec nevadí 🙂

Pokud chceš, aby byly pevnější, smíchej nejdřív datlový sirup s arašídovým máslem v mističce a až potom plň formičky.

Čokoláda a arašídové máslo – touhle kombinací prostě nic nezkazíš.
Vyzkoušej tyhle zdravé domácí pralinky i v jiné variantě: třeba s mandlovým nebo lískooříškovým máslem.

Čokoláda a arašídové máslo - touto kombinaci nemůžete nic zkazit. Vyzkoušejte zdravé pralinky.

PS: Chceš vyzkoušet i naše další oblíbené recepty?
Mrkni na moji kuchařku – najdeš v ní přes 60 receptů bez lepku, mléka a cukru, od snídaně až po dezerty. Více o kuchařce >>>

Měj se krásně!

Maria

Maria Jurková
Zajímají mě souvislosti mezi jídlem a zdravím. Ráda se cítím dobře ve svém těle a chci abychom já i moje děti byli zdravé. Proto vařím bez lepku, mléka a cukru. Více o mě si přečtěte tady>> Maria je autorkou knihy Chutně bez lepku, mléka a cukru a e-booku 7 dní bez lepku, mléka a cukru.
Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *