
Tip na rychlé a opravdu jednoduché pralinky.
Stačí ti jen tři ingredience – a pokud máš ráda arašídové máslo (jako já), určitě ti zachutnají.
Nemáš ráda arašídy ve sladké verzi?
Nevadí, arašídové máslo můžeš nahradit jakýmkoliv jiným ořechovým – třeba mandlovým nebo z lískových oříšků.
Já si většinu ořechových másel připravuji doma, je to překvapivě snadné.
Recept na máslo z lískových oříšků a několik tipů k jeho domácí přípravě najdeš tady >>>


Jsou trochu lepkavé – datlový sirup v lednici úplně neztuhne, a pokud se ti nepodaří náplň celou uzavřít čokoládou, pralinky nemusí držet tvar.
Mně to ale vůbec nevadí 🙂
Pokud chceš, aby byly pevnější, smíchej nejdřív datlový sirup s arašídovým máslem v mističce a až potom plň formičky.
Čokoláda a arašídové máslo – touhle kombinací prostě nic nezkazíš.
Vyzkoušej tyhle zdravé domácí pralinky i v jiné variantě: třeba s mandlovým nebo lískooříškovým máslem.

PS: Chceš vyzkoušet i naše další oblíbené recepty?
Mrkni na moji kuchařku – najdeš v ní přes 60 receptů bez lepku, mléka a cukru, od snídaně až po dezerty. Více o kuchařce >>>
Měj se krásně!
Maria