Dýně je jedna z mých nejoblíbenějších surovin od podzimu až do konce zimy. Nejraději mám delikátní s takovou tvrdou zelenou slupkou nebo hokkaidó, která se skvěle shání i kdekoliv v ČR.
Dýňová polévka je klasika, který nesmí chybět. Já ji připravuji připravuji často a na několik způsobů. Hned dva recepty na skvělé dýňovo-luštěninové polévky najdete v mojí zdravé kuchařce.
I když v receptu uvádím množství surovin pro 4 osoby, úžasné na této polévce je to, že pokud vás bude večeřet víc, třeba 6, stačí přidat jen dýni. Cibule a mrkev je pořád jedna (použijte jen nějakou větší mrkev).
Mým dětem se zelená nať na polévce nelíbí, přidávám ji tedy do hotové polévky až těsně před mixováním.
Jestli je na vás polévka moc hustá, přidejte trochu vývaru a lehce promixujte.
Většinou naberu nejprve dětem a pro ostatní ještě polévku trochu dochutím solí a pepřem, popřípadě i sušeným česnekem. Dětem tak mezitím polévka trošku vystydne a můžeme ke stolu všichni společně.
Dobrou chuť a těším se u dalšího receptu!
Maria
Ps: Povedl se vám recept a chcete vyzkoušet další?
Mrkněte na mojí kuchařku, najdete v ní víc než 60 zdravých receptů. Od snídaně až po večeři a všechny přirozeně bez lepku, mléka a cukru. Víc o kuchařce >>>
Vidíš, kokosové mléko jsem si zrovna intuitivně koupila- to bude mňamka.
To určitě bude:) Jen nedávám česnek (nebo jen minimálně) když kombinuji kari s kokosovým mlékem. Můžeš si připravit vlastní – jestli máš výkonný mixér, tak na tom opravdu není.
http://mariajurkova.cz/domaci-kokosove-mleko/