Pohankové palačinky se skořicí

Přirozeně bezlepkové palařinky z pohankové mouky.

Najít dobrý recept na bezlepkové palačinky není vždycky jednoduché. Často těsto nedrží nebo prostě nechutnají tak, jak by člověk čekal.

Ale nemusí to tak být. 🙂


Tohle těsto z pohankové mouky (přirozeně bezlepkové) krásně drží, palačinky se vůbec netrhají a připravíš je z pár ingrediencí, které máš pravděpodobně doma.

U nás doma palačinky milujeme – hlavně k víkendové snídani. Tyhle pohankovo-skořicové dělám nejčastěji, protože chutnají i dětem. A když k nim přidáš čerstvé ovoce, oříšky a trochu medu, je z toho dokonalá snídaně bez výčitek.

skořicové palačinky bez lepku. Jsou opravdu jednoduché a určitě vás nezklamou

U nás doma palačinky milujeme – hlavně k víkendové snídani. Tyhle pohankovo-skořicové dělám nejčastěji, protože chutnají i dětem. A když je doplníš čerstvým ovocem, oříšky a trochou medu, je z toho dokonalá snídaně bez výčitek.

 

👉 Dělám je trochu menší – dětem se lépe jedí a mně se rychleji připravují.
👉 Peču je rovnou na dvou pánvích – ušetří to čas.
👉 A kokosový olej dávám už do těsta – pak ho na smažení stačí opravdu jen troška a palačinky se nepřichytávají.

 

Ingredience (cca 12–14 palačinek o průměru 13 cm)


  • 85 g hladké pohankové mouky



  • 50 g mouky z teffu



  • 2 vejce



  • 1 PL kokosového oleje (tekutého)



  • 220 ml rýžového mléka



  • 1 lžička mleté skořice



  • kokosový olej na vymazání pánve


  •  
Bezlepkové palačinky se skořicí.

 


  • Postup




    1. Jemně rozmixuj (na nejnižší rychlost) rýžové mléko s vejci a kokosovým olejem.




    2. Přidej pohankovou mouku, mouku z teffu a skořici, znovu krátce promixuj.




    3. Na pánvi zahřej malé množství kokosového oleje.




    4. Vlij malou naběračku těsta, rychle rozlij po pánvi a připrav co nejtenčí palačinku. Restuj z obou stran asi 1–2 minuty.




    5. Palačinky skládej na sebe – zůstanou déle teplé.



    6.  


    Tip: těsto si můžeš připravit i ručně metličkou, mixér ale ušetří čas.


  •  
Naše oblébené palačinky z pohankové mouky. Nejlepší jsou s nasekanými mandlemi, čertvým ovocem a medem.

 

Čím palačinky dochutit?

Tohle jsou moje oblíbené kombinace:

  • lesní ovoce + nasekané mandle + med (moje nejoblíbenější varianta)
  • ořechy + javorový sirup
  • jahody + kakaová poleva (recept na polevu najdeš v mojí kuchařce 😉)
  • nebo klidně i domácí marmeládou bez přidaného cukru
  •  
Přirozeně bezlepkové palařinky z pohankové mouky.

 

Tip na závěr

Já dělám palačinky trochu menší – dětem se lépe jedí a rychleji se připraví. A když použiješ dvě pánve, máš hotovo raz dva.

 

Povedly se ti palačinky? Napiš mi do komentářů, udělá mi to radost. 🙂

A jestli hledáš další bezlepkové dobroty, podívej se do mojí kuchařky Chutně bez lepku, mléka a cukru. Najdeš tam 60 receptů – od snídaně až po večeři, včetně sladkých receptů, které si zamiluje celá rodina.
Mrkni na kuchařku tady >>>

Měj se krásně,


Maria

Maria Jurková
Zajímají mě souvislosti mezi jídlem a zdravím. Ráda se cítím dobře ve svém těle a chci abychom já i moje děti byli zdravé. Proto vařím bez lepku, mléka a cukru. Více o mě si přečtěte tady>> Maria je autorkou knihy Chutně bez lepku, mléka a cukru a e-booku 7 dní bez lepku, mléka a cukru.
Komentáře
  1. Ivana napsal:

    Teffovou mouku vůbec neznám, děkuji za tip, musím se po ní v obchodě porozhlédnout.

  2. Veronika napsal:

    Akú múku môžem použiť namiesto teffovej? Tu nemám a ani neviem kde ju hľadať
    Dakujem

    • Maria Jurková napsal:

      Dobrý den, vyzkoušejte kombinaci mandlové a pohankové nebo mandlové a rýžové mouky

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *