Nedělní rána jsou u nás jasná – k snídani to chce něco speciálního. Něco, na co přes týden není čas.
Naše děti se už budí s tím, že chtějí buď palačinky, nebo lívance. Naštěstí se dá obojí připravit na spoustu způsobů.
Prozatím asi nejoblíbenější snídaně našich děti. Doteď nejpopulárnější kaštanové palačinky (recept najdete v e-booku 7 dní bez lepku, mléka a cukru) mají velkou konkurenci, a tak jsem zvědavá, co vyhraje příští týden (jestli ty palačinky, nebo lívance). 🙂
Tyhle pohankovo-kokosové lívance jsou díky banánu jemně nasládlé, takže už není potřeba je ničím doslazovat.
A nejlepší jsou s trochou javorového sirupu. 🙂 Jak je někde javorový sirup, připomíná mi to Ameriku.
Ale skoro všechny americké pancaky (české lívance), které jsem jedla v hotelech po Evropě nebo v Asii, na mě byly moc sladké.
A v lívancích je často dost velké množství cukru moučka (ten mi vadí snad úplně nejvíc).
Takže si děláme Ameriku doma.
Lívance jsou skvělé s marmeládou (pokud máte čas, tak ji trošku ohřejte, je pak taková tekutější a omáčkovější). Ale můžete je klidně připravit s trochou medu, arašídovým máslem, čerstvým ovocem nebo datlovým sirupem.
Povedly se Vám? Dejte mi vědět – mám z toho radost.
Mějte se krásně a zase přístě!
Maria
PS: Chcete inspiraci, jak vařit jednoduše pro celou rodinu přirozeně bez lepku, mléka a cukru? Mrkněte na naše nejoblíbenější recepty ZDE >>>.