Lívance jsou u nás doma symbolem víkendového rána. Když nikam nespěcháme, povídáme si a užíváme si společnou snídani, banánovo-kokosové lívance k tomu prostě patří. 🙂
Banán těstu dodá přirozenou sladkost, takže už nemusíš nic doslazovat. Díky tomu jsou lívance zdravé, jednoduché a chutnají i dětem – což je podle mě ta nejlepší kombinace.
Prozatím asi nejoblíbenější snídaně našich dětí. Donedávna u nás vedly kaštanové palačinky (recept najdeš v e-booku 7 dní bez lepku, mléka a cukru), ale teď mají velkou konkurenci.
Pohankovo-kokosové lívance jsou díky banánu jemně nasládlé, takže je už nemusíš ničím doslazovat. A nejlepší jsou podle mě s trochou javorového sirupu.
Když ho cítím, hned si vybavím Ameriku. Jenže musím říct, že většina amerických „pancakes“ (tedy našich lívanců), které jsem jedla v hotelech po Evropě i Asii, byla na mě až moc sladká. Tyhle moje jsou o dost lehčí – a přitom pořád skvěle chutnají.
Na nejnižší rychlost rozmixuj vejce, banán, ghí a rostlinné mléko.
Přidej mouky a znovu krátce promixuj (nebo vypracuj ručně metličkou).
Na pánvi rozpusť lžičku ghí a lívance opeč z obou stran dozlatova.
Naskládej je na sebe na talíř – vydrží tak déle teplé. (Jakmile vychladnou, už to není ono. 😉)
Tyhle lívance mám ráda, protože se připraví rychle, jsou přirozeně sladké díky banánu a děti je zbožňují – což je podle mě vždycky ta nejlepší známka úspěchu. Skvěle ladí s čerstvým ovocem a javorovým sirupem, ale klidně je zkus i s nasekanými ořechy nebo domácí marmeládou bez cukru.
Banánovo-kokosové lívance jsou snídaně, která dokáže zpomalit ráno a udělat ho výjimečným. Zkus je připravit už tenhle víkend a uvidíš, že se stanou tvým novým oblíbeným receptem.
A pokud hledáš další bezlepkové dobroty, mrkni na můj E-book 7 dní bez lepku, mléka a cukru.
Je v něm 40 receptů (plus 10 bonusových) na každý den.
Měj se krásně,
Maria