Kokosovo-pohankové lívance

Lívance jsou u nás doma symbolem víkendového rána. Když nikam nespěcháme, povídáme si a užíváme si společnou snídani, banánovo-kokosové lívance k tomu prostě patří. 🙂

 

Banán těstu dodá přirozenou sladkost, takže už nemusíš nic doslazovat. Díky tomu jsou lívance zdravé, jednoduché a chutnají i dětem – což je podle mě ta nejlepší kombinace.

Nejlepší snídaně - zdravé lívance bez lepku, mléka a cukru.

Prozatím asi nejoblíbenější snídaně našich dětí. Donedávna u nás vedly kaštanové palačinky (recept najdeš v e-booku 7 dní bez lepku, mléka a cukru), ale teď mají velkou konkurenci. 

 

Pohankovo-kokosové lívance jsou díky banánu jemně nasládlé, takže je už nemusíš ničím doslazovat. A nejlepší jsou podle mě s trochou javorového sirupu.

Když ho cítím, hned si vybavím Ameriku. Jenže musím říct, že většina amerických „pancakes“ (tedy našich lívanců), které jsem jedla v hotelech po Evropě i Asii, byla na mě až moc sladká. Tyhle moje jsou o dost lehčí – a přitom pořád skvěle chutnají.

 

Dřív by mě to nenapadlo řešit, ale dnes už jsem na přidaný cukr citlivější a vadí mi, když přebije chuť samotného jídla.

 

Kokosovo-pohankové lívance, aneb nedělní snídaně bez lepku, mléka a cukru.

Ingredience (na přípravu 10-12 kousků):

 

  • 50 g hladké pohankové mouky
  • 50 g mouky z teffu
  • 2 plné lžíce kokosové mouky (ne strouhaného kokosu, ale mouky)
  • 1 banán
  • 200 ml rýžového mléka (zkus domácí podle receptu zde)
  • 2 vejce
  • 1 zarovnanou lžíci ghí do těsta (přepuštěného másla) + 1 lžičku na restování

 

Postup:

 

  1. Na nejnižší rychlost rozmixuj vejce, banán, ghí a rostlinné mléko.

  2. Přidej mouky a znovu krátce promixuj (nebo vypracuj ručně metličkou).

  3. Na pánvi rozpusť lžičku ghí a lívance opeč z obou stran dozlatova.

  4. Naskládej je na sebe na talíř – vydrží tak déle teplé. (Jakmile vychladnou, už to není ono. 😉)

  5.  

Můj tip

 

Tyhle lívance mám ráda, protože se připraví rychle, jsou přirozeně sladké díky banánu a děti je zbožňují – což je podle mě vždycky ta nejlepší známka úspěchu. Skvěle ladí s čerstvým ovocem a javorovým sirupem, ale klidně je zkus i s nasekanými ořechy nebo domácí marmeládou bez cukru.

  1.  

 

 

recept na zdravé lívance bez lepku, mléka a cukru.

 

Banánovo-kokosové lívance jsou snídaně, která dokáže zpomalit ráno a udělat ho výjimečným. Zkus je připravit už tenhle víkend a uvidíš, že se stanou tvým novým oblíbeným receptem.

 

A pokud hledáš další bezlepkové dobroty, mrkni na můj E-book 7 dní bez lepku, mléka a cukru.

Je v něm 40 receptů (plus 10 bonusových) na každý den.

 

Měj se krásně,

Maria

Maria Jurková
Zajímají mě souvislosti mezi jídlem a zdravím. Ráda se cítím dobře ve svém těle a chci abychom já i moje děti byli zdravé. Proto vařím bez lepku, mléka a cukru. Více o mě si přečtěte tady>> Maria je autorkou knihy Chutně bez lepku, mléka a cukru a e-booku 7 dní bez lepku, mléka a cukru.
Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *