Tip na rychlé a opravdu jednoduché pralinky. K jejich přípravě vám stačí 3 ingredience a pokud máte rádi arašídové máslo (jako já), tak vám určitě budou chutnat.
Nemáte rádi arašídy ve sladké verzi? Nevadí, arašídové máslo můžete nahradit jakkýmkoliv jiným ořechovým – třeba mandlovým nebo z líškových oříšků.
Já si většinu ořechových másel připravuji sama – je to opravdu jednoduché. Třeba recept na máslo z lískových ořechů a pár mých tipů k jeho domácí přípravě najdete na tomto odkazu >>>.
K přípravě těchto pralinek jsem použila vysokoprocentní čokoládu (s podílem kakaa 85 %), domácí arašídové máslo a datlový sirup. Chtěla jsem vrstvený efekt, kdy v každé pralince bude vrstva arašídového másla a nahoře datlový sirup a to se mi podařilo.
Ale jsou trochu lepkavé, protože datlový sirup v lednici neztuhe a pokud se vám nepodří celou náplň u pralinek pokrýt čokoládou, tak se může stát, že pralinky nebudou držet tvar. Mě to nevadí:-)
Ale pokud se tomu chcete vyhnout, tak nejdřív smíchejte datlový sirup s arašídovým máslem vedle v mističce a až potom plňte pralinky.
Ps: Chcete vyzkoušet naše nejoblíbenější recepty?
Mrkněte na mojí kuchařku, je jich tam víc než 60 – všechny přirozeně bez lepku, mléka a cukru. Víc o kuchařce >>>
Mějte se krásně!
Maria