Často a ráda připravuji dětem ke svačince různé muffiny. Líbí se mi na nich, že jsou už naporcované, takže je jednodušší je kamkoliv vzít s sebou, nemusím je krájet a ani dělit mezi děti (takže se nehádají, kdo má větší).
Základ mých muffinu tvoří většinou mandlová nebo ořechová mouka, hladká pohanková mouka a jablko. Jablíčko dodá bezlepkovému těstu měkkost a vláčnost a lehce ho dosladí.
Ale občas se stane, že jablko po ruce nemám a ještě k tomu si vzpomenu na pečení muffinů v 10 večer. 🙂 U tohoto receptu to ale vůbec nevadí, místo jablíčka můžete použít psyllium, což je vlastně vláknina z indického jitrocele, a výsledek je skvělý.
Muffiny jsou jemné, vláčné a hodně kakaové, přesně jak máme rádi. Takže další tip na zdravou svačinku pro děti, kterou si můžete připravit na den dva dopředu.
Chcete vyzkoušet týdenní jídelníček bez lepku, mléka a cukru? V tomto e-booku najdete recepty na 7 dní pro celou rodinu. Od snídaně až po večeři. Vyzkoušejte je. 🙂
A tady slíbený recept na kakaovo-mandlové muffiny.
Na muffiny můžete samozřejmě použít papírové košíčky místo silikonových, ale moc to nedoporučuji. U bezlepkových těst se často stává, že se muffiny na papírové košíčky doslova přilepí a nepovede se je vyklopit jako z těch silikonových. A to je škoda…
Silikonové košíčky nemusíte vymazávat olejem, rovnou do nich těsto nalijte a dejte péct. Muffiny se po vychladnutí lehce odlepí. Košíčky potom můžete dát do myčky, takže jsou maximálně praktické.
Povedl se vám recept a chcete vyzkoušet další? Tady je inspirace na celých 7 dní. Od snídaně až po večeři. 🙂 Víc info tady >>>
Maria