Tedy moje odlehčená verze klasické přílohy, kterou využijete nejen na Vánoce, ale klidně během celého roku.
Mám ráda lehčí verze klasických salátů, kde je jen malé množství majonézy. A neplatí to jen u bramborového salátu. 🙂
Dodnes si pamatuji na své první setkání s krevetvým coctailem v Itálii, kde jsem ve velkém množství majonézové omáčky samotné krevety ani nemohla najít. Samozřejmě vím, že dá připravit v lehcí verzi ale zrovna u krevetového coctailu je té omáčky na mě vždycky moc.
Pak jsem se v Itálii, kde žijeme ještě několikrát setkala s bramborovým salátem (i když pod názvem ruský salát). Je to sice složením podobný salát jako náš bramborový ale zdaleka není tak dobře dochucený. A zase je v něm podle mě příliš té majonézy. 🙂
Takže v tomto receptu majonézu sice najdete ale jen v tolik, kolik je potřeba aby salát držel pohromadě, jinak dochucuji spáš kořením, hořčicí a nakládanou zeleninou. Pokud to pro vás bude málo, nebojte se trochu majonézy přidat. A jestli máte rádi vejce natvro, klidně můžete jedno přidat 🙂
Jinak tento salát můžete skvěle využít třeba jako přílohu k pečenému lososu v bylinkové krustě.
Povedl se vám recept a chcete vyzkoušet další?
Naše nejoblíbenější recepty,se kterými bude příprava zdravého jídla pro celou rodinu hračkou najdete zde >>>. Všechny jsou přirozeně bez lepku, mléka a cukru