
Hledáš rychlou, zdravou a chutnou svačinku, která potěší nejen tebe, ale i děti?
Tyhle ořechovo-skořicové nepečené kuličky jsou ideální volbou!
Doma jim říkáme „bombónky“, ale na rozdíl od těch klasických jsou plné živin a slazené jen datlemi.
Skvěle se hodí na výlety, do parku nebo jako rychlá svačinka během dne.
Jsou přirozeně bez lepku, mléka a zdravě oslazené – takže si je může dopřát téměř každý.
Beru je ráda i na výlety – spolu s kousky ovoce tvoří ideální venkovní svačinu.
Ale vyplatí se je mít i doma v lednici – perfektně zaženou tu známou chuť „na něco malého sladkého“.

Svačinky jsou podle mě jedna z nejtěžších částí zdravého stravování.
Nejsou to ani pořádná jídla, ani maličkosti – a často sklouzneme k tomu, že je tolik neřešíme.
Zvlášť když jsme mimo domov a po ruce je něco, co aspoň vypadá zdravě.
Právě proto si myslím, že receptů na jednoduché a výživné svačinky není nikdy dost. Možná to máš jinak, ale u mě je to přesně ta část, která vyžaduje nejvíc inspirace.

Chceš víc nápadů na zdravé svačinky nejen pro děti?
V mojí kuchařce Chutně bez lepku, mléka a cukru najdeš naše oblíbené recepty – nejen na svačiny, ale i snídaně, nebo rychlé obědy a večeře. Vše přirozeně bez lepku, mléka a cukru. 🙂
Podívej se na video:
Jak připravuji ořechovo-skořicové kuličky krok za krokem. Během pár minut máš hotovou zdravou svačinku bez lepku, mléka a cukru.
Podrobný recept najdeš hned pod videem.
Stačí 4 ingredience a pár minut. Úspěch zaručený!
50 g vlašských ořechů
40 g ovesných vloček bez lepku
5 vypeckovaných datlí Medjool
½ lžičky mleté skořice

Skořici můžeš klidně vynechat – ale podle mě tam prostě patří.
Miluju kombinaci vlašských ořechů a skořice – nejen kvůli chuti, ale i pro její zdravotní přínosy.

Povedly se ti kuličky?
Napiš mi to do komentáře – udělá mi to radost.
A já se budu těšit u dalšího receptu.
Měj se krásně 💛
Maria
PS: Chceš inspiraci, jak vařit jednoduše pro celou rodinu přirozeně bez lepku, mléka a cukru?
Mrkni na naše nejoblíbenější recepty ZDE >>>
Dobrý den, nevím proč ale vidím Váš komentář až ted‘, tak se omlouvám:-).
Datle jsem ještě nikdy nenahrazovala, ale asi těmi rozinkami – to bude datlím nejblíž.
Přesně, jak píše Vladka Lehká, mandle budou podle mě jemnější. Vidím Váš komentáč až ted‘, tak se omlouvám, za pozdní odpověd‘.
Dobrý den, marně přemýšlím, proč píšete, že opražené vločky jsou stravitelnější. Děkuji za odpověď, ráda si doplním své informace.Namočené na pár hodin bych totiž chápala,navíc by v nich zůstaly živé enzymy, které opražením zničíte. Doporučuji namočit i ty vlašské ořechy, ty opravdu kvůli stravitelnosti.
Dobrý den,
ty vločky prážím kvli tomu, aby byly tpelně upravené. Není to samozřejmě to samé, jako kdybych je uvařila, ale aspoň trošku. Jsou pk lépe stravitelnější, než úplně syrové. Ořechy oplachuji pod studenou vodou a pak vysuším na pánvi. Jen to neuvádím v každém jednotlivém receptu – chci na tohle tohle připravit článek. Jinak namáčet se taky dá – a spustu lidí této metody využívá. Netroufám si říct, co je správně nebo není – co odborník, to jiný názor. Já mám zatím dobrou zkušenost s omytím a následným vysušením ořechu a semínek – hlavně kvůli případným plísním. Ale třeba se časem dostanu i k tomu namáčení.:-)