Vafle z kaštanové mouky

bezlepkove krupave vafle z kastanove mouky

Skvělé, lehké a křupavé. Přirozeně bezlepkové vafle z kaštanové mouky určitě vyzkoušejte.

Vafle se v posledních měsících staly naší oblíbenou víkendovou snídaní.

Dříve jsem připravovala spíš různé druhy palačinek, ale od té doby, co jsem objevila pohodlnost vaflovače, tak vafle dělám o něco častěji.

Existuje spoustu způsobů, jak je připravit, já je většinou připravuji ze směsi přirozeně bezlepkových mouk: teffové, rýžové nebo pohankové. A poslední dobou je moc ráda připravuji i s kaštanovou moukou.

Milujete zdravé sladké snídaně a chcete vyzkoušet něco nového? Podívejte se na moji kuchařku “Chutně bez lepku, mléka a cukru“ –  uvnitř najdete recept na skvělé vanilkové lívance nebo banánové palačinky.

Recept na bezlepkove vafle z kastanove mouky.

Jak připravit těsto na vafle, které se nelepí na formu?

Jeden můj tip, který využijete jak pro přípravu vaflí, tak pro různé druhy palačinek: Jednoduše přidejte malé množství kokosového oleje přímo do těsta. Tento krok vám přinese hned 2 výhody:

  1. Na vymazání pánve budete potřebovat mnohem méně oleje (to platí zejména pro přípravu palačinek)
  2. I když formu na vafle nevymažete vůbec, těsto se lepit nebude. Kokosový olej totiž bude rozmixovaný v těstě, tedy jeho součástí.
Vafle z kaštanové mouky. Bez lepku, mléka a cukru
Bezlepkové vafle jsou skvělé s jahodami a nasekanými pistáciemi

Tady je recept na vafle s kaštanovou moukou:

Vafle. zkaštanové mouky s lesním ovocem. Bez lepku, mléka a cukru

Budete potřebovat: (na 4 porce)

  • 70 g kaštanové mouky
  • 50 g pohankové mouky
  • 40 g rýžové mouky
  • 300 ml vody
  • 2 vejce
  • 1 plnou lžičku skořice
  • 1 plnou lžičku kakaa
  • 1 zarovnanou lžičku prášku do pečiva
  • 1 plnou lžičku kokosového oleje (pokud je tekutý, tak 1 zarovnanou lžíci)

Postup:

  1. V kuchyňském robotu našlehejte (rozmixujte na nižší rychlost) vejce a postupně přidávejte mouky a vodu. Vodu přidávejte postupně, protože každá mouka absorbuje trošku jinak a z tohoto důvodu se může celkové množství vody mírně lišit. Nakonec přidejte kakao, skořici, prášek do pečiva a kokosový olej
  2. Jakmile vznikne hladké a tekuté těsto bez hrudek, nalijte ho do formy na vafle, přikryjte a počkejte několik minut, než budou hotové. Pokud vafle připravujete po jedné, vyskládejte je na sebe na větší talíř a nahoru přidejte vždy tu poslední. Vafle se tak udrží déle teplé.
  3. Hotové vafle dochuťte – já je mám ráda se směsí borůvek a malin, nasekaných lískových oříšků nebo pistácií a navrch s trochou datlového sirupu nebo medu. Ale fantazii se meze nekladou. 🙂
bezlepkove krupave vafle z kastanove mouky

Povedl se vám recept? Dejte mi vědět, udělá mi to radost. 🙂

Maria

PS: Naše nejoblíbenější recepty,se kterými bude příprava zdravého jídla pro celou rodinu hračkou, najdete zde >>>. Všechny jsou přirozeně bez lepku, mléka a cukru

Maria Jurková
Zajímají mě souvislosti mezi jídlem a zdravím. Ráda se cítím dobře ve svém těle a chci abychom já i moje děti byli zdravé. Proto vařím bez lepku, mléka a cukru. Více o mě si přečtěte tady>> Maria je autorkou knihy Chutně bez lepku, mléka a cukru a e-booku 7 dní bez lepku, mléka a cukru.
Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.