Muffiny jsou u nás doma stálicí – nejenže jsou skvělé na svačinu nebo jen tak ke kávě, ale díky své praktičnosti je můžete vzít kamkoli s sebou.
Tyhle jsou jemně kakaové, s mandlovým základem a přirozeně bez lepku, mléka i rafinovaného cukru. Upečené z jednoduchých surovin a hotové raz dva.
Obvykle používám kombinaci ořechové a pohankové mouky, plus jablko pro vláčnost. Ale tentokrát nebylo doma jediné jablko. Co teď?
Zkusila jsem psyllium – vlákninu, která krásně pojí a udrží muffiny nadýchané i bez ovoce. A výsledek? Možná ještě lepší než s jablkem.
Muffiny jsou jemné, vláčné a hodně kakaové, přesně jak máme rádi. Takže další tip na zdravou svačinku pro děti, kterou si můžete připravit na den dva dopředu.
Chcete vyzkoušet týdenní jídelníček bez lepku, mléka a cukru? V tomto e-booku najdete recepty na 7 dní pro celou rodinu. Od snídaně až po večeři.
A tady slíbený recept na kakaovo-mandlové muffiny.
Povedl se vám recept a chcete vyzkoušet další? Tady je inspirace na celý týden. Od snídaně až po večeři. 🙂 Víc info tady >>>
Maria