Jednoduchý recept na curry z pomalého hrnce, který má nesmírnou výhodu – vaří se to pomalu a samo, 4–6 hodin, takže můžete trávit celé odpoledne někde venku a po návratu domů najdete provoněný byt a skvělou večeři.
Zůstane vám už jen připravit rýži (nebo jakoukoliv jinou přílohu). Ale i ta se dá připravit předem.
Takže jestli vlastníte pomalý hrnec, určitě tento recept vyzkoušejte. 🙂 A jestli ho nemáte, tak recept můžete vyzkoušet také, jen vařte pomalu na mírném ohni 20–30 minut, než změknou batáty.
Nejsme velcí jedlíci masa, a tak pomalý hrnec (crock pot) využívám spíš na taková ta omáčkovější zeleninová a luštěninová jídla. A protože máme rádi indická koření curry a garma masalu v kombinaci s kokosovým mlékem, tak je dělám často.
V receptu uvádím jen čtvrt lžičky chilli, protože vařím tak, aby to bylo i pro děti. Takhle to pálivé skoro není, a když to dětem ještě smíchám s celozrnnou rýží, snědí to bez problémů.
Samozřejmě si množství chilli upravte podle svého, a pokud nemáte dětské strávníky, můžete ho použít víc. 🙂
Já je mám, a tak vařím hlavně taková jídla, která jsou jednoduchá a pro celou rodinu. Naše nejoblíbenější jsem sepsala do e-booku 7 dní bez lepku, mléka a cukru.
A teď už k receptu:
To je všechno, podávejte s jasmínovou, divokou nebo jinou rýží.
Dobrou chuť!
Maria Jurková