Skvělý předkrm, který se hodí i na „lepší“ příležitosti. A kombinace umeoctu, Tamari a čerstvě mletého pepře je skvělá. Je to typ předkrmu, který je opravdu jednoduchý, ale skoro nikdy ho nikdo nečeká, takže mile překvapíte. A určitě s ním budete mít úspěch.
Dá se připravit i z čerstvého lososa ale já raději používám mraženého – je to kvůli případným bakteriím, které se v čerstvé rybě můžou nacházet. Většinou tedy kupuji čerstvé filety a zmrazím je – stačí 24 hodin v mrazáku a pak je rozmrazím a připravím tatarák. Pokud mám méně času, tak koupím rovnou mrazené filety.
Jen jednu věc. Nikdy si nechtějte ušetřit práci tím, že lososa rozmixujete (ač nahrubo). Úplně tím celé jídlo zkazíte.
Myslím, že losovým tatarákem nezkazíte žádnou slavnostnější večeři. Ráda připravuji i jeho alternativu – tatarák z tuňáka. Například pokud se mi doma sejde víc hostů na večeři, tak často připravuji oba typy. Na stole pak vypadají hezky a je to předkrm, který většinou všichni ocení. 🙂
Tatarák prostě musíte nakrájet nožem, jinak to nikdy nebude ono. Já na to používám velký nůž ásijského typu. A pořádné nabroušený, ať je tatarák skutečně z perfektně nakrájených malých kostiček. Na výslednou chuť to má velký vliv.
Máte rádi lososa? Vyzkoušejte náš oblíbený recept na pečeného lososa v bylinkové krustě. Připravuji ho tradičně na Vánoce. Ale přitom to vůbec není vánoční recept.
Naopak, myslím, že se hodí kdykoliv během roku. 🙂
Mějte se krásně a já se budu těšit u dalšího receptu!
Maria
Povedl se Vám recept a chcete víc inspirace?
Nedávno jsem vydala novou kuchařku. Najdete v ní přes 60 receptů od snídaně až po večeři. Všechny přirozeně bez lepku, mléka a cukru. 🙂