Jednoduchý koláč (nebo bublanina), kterým nemůžete zklamat. Těsto je krásně vláčné díky mandlové mouce a našleháného sněhu z bílků. Třešně jsou skvělé samy o sobě a díky jemné kokosové drobence je koláč navrchu jemně křupavý.
Koláč je skvělou svačinkou nejen pro děti, ale také pro nás ke kávě. A dá se skvěle využít jako sladká snídaně, pokud ráno spěcháte.
Miluju zdravé sladkosti a snažím se co nejvíc výhybat těm kupovaným. Proto mám skoro pořád připravený nějaký zdravý koláč, sušenky nebo muffiny. Je to otázka zvyku a jednoduše se tak vyhnete kupovaným sladkostem. Je to totiž o dost jednodušší, pokud máte připravenou vlastní, zdravou a domácí náhradu.
Spoustu tipů a receptů na zdravé svačinky (ale také snídaně, hlavní jídla nebo přirozeně bezlepkové pečivo) najdete v mojí kuchařce Chutně bez lepku, mléka a cukru. Víc o kuchařce >>>
K přípravě tohoto koláče jsem použila čerstvé vypeckované třešně, mám vyzkoušenou i kombinaci třešní + třešňové marmelády bez cukru (tuto kombinaci využívám, když nemám dost čerstvého ovoce)
Samozřejmě můžete koláč připravit i s jiným ovocem – skvělé jsou maliny, borůvky nebo směs lesního ovoce. A drobenku můžete klidně vynechat, je tam jen navíc, koláč je dobrý i bez drobenky ale na druhou stranu ho krásně pozvedne.
Na přípravu bezlepkového třešňového koláče budete potřebovat: (dortová forma o průměru 25 cm)
Kokosová drobenka: (můžete vynechat)
Postup:
To je všechno, nechte vychladnout a až pak nakrájejte.
Povedl se vám recept? Napište mi to – udělá mi to radost. 🙂
Maria
Ps: Chcete vyzkoušet naše nejoblíbenější recepty?
Mrkněte na mojí novou kuchařku, je jich tam víc než 60 – všechny přirozeně bez lepku, mléka a cukru. Víc o kuchařce >>>