Léto je pro mě obdobím salátů a k salátům patří zálivky.
Vyzkoušejte tuto medovo-hořčicovou.
Je opravdu jednoduchá a vylepšíte s ní každý salát. Takových není nikdy dost. 🙂
Žiju v Itálii a tady se většinou dochucují saláty klasicky – kombinací extra-panenského olivového oleje a balsamikového octu. To je klasická kombinace kterou můžete dochutit každý salát, ale po nějaké době trošku omrzí.
Já ráda experimentuji, třeba touto medovo-hořčicovou zálivkou nebo jednoduchou sezamovou zálivkou na saláty, kterou najdete v mojí kuchařce.
Nebojte se experimentovat – pokud máte rádi “ostřejší“ zálivku, klidně přidejte víc hořčice i mletého pepře. Já zálivky na salát připravuji skoro vždy od oka, takže se nebojte dochucovat nebo některou z ingrediencí přidat tak, aby vám zálivka chutnala.
Tato zálivka patří díky hořčici a citrónové št’ávě mezi kyselejší, takže skvěle doplňuje třeba salát z polníčku, čerstvých rajčat, kukuřice, strouhané mrkve a semínek.
Maria
PS: Povedl se vám recept a chcete vyzkoušet další? V kuchařce Chutně bez lepku, mléka a cukru najdete hned 60 jednoduchých receptů pro celou rodinu. Od snídaně až po večeři 🙂