Jednoduchá klasika zdravě. Měkké marokánky, které voní po skořici a jsou plné ořechů
Tyto typy cukroví mám nejraději – jednoduché, které se vždy povedou a všem chutnají.
A hlavně: Marokánky nepotřebují vůbec žádný čas na odležení, takže se klidně dají připravit i na úplně poslední chvíli. A jsou měkké, voní po skořici a plné ořechů.
Marokánky obaluji v hořké čokoládě. Kupuji 85 %, i když obsahuje malé množství cukru, kterému se jinak vyhýbám. Je to z toho důvodu, že když marokánky namočíte v rozpuštěné čokoládě, tak je nemusíte skladovat v lednici – čokoláda na nich krásně ztuhne a drží tvar. 🙂
Samozřejmě můžete použít i čokoládu s vyšším podílem kakaa – já mám limit 85 %, víc už mi moc nechutná ale vy to třeba máte jinak. Nedávno jsem objevila čokoládu slazenou jen stévií a byla moc dobrá. Také by to určitě šlo.
Jinak zdravou čokoládovou polevu (na koláče nebo různé dezerty do skleničky) si připravuji sama z kakaa. Recept i postup najdete v tištěné kuchařce Chutně bez lepku, mléka a cukru). Ale na to cukroví je myslím nejlepší klasická hořká rozpuštěná (jen to chce nějakou co nejkvalitnější)
Na přípravu asi 25 kousků budete potřebovat:
(1 velký plech)
Ve vodní lázni rozpusťte hořkou čokoládu a vychladnuté marokánky z poloviny namáčejte a nechte uschnout na mřížce (nebo na velkém talíři, pokud nemáte mřížku).
Zbyla Vám hořká čokoláda a nevíte co s ní? Já připravuji takové malé čoko-placičky. Ještě z teplé čokolády naliji na menší plech vyložený pečicím papírem malá kolečka. Pak ozdobím hrozinkami a nasekanými kešu ořechy a nechám ztuhnout v lednici. (Můžete nahradit mandlemi nebo kokosem, dobré je i jiné sušené ovoce).
Během 30 minut čokoláda ztuhne a pak už placičky můžete skladovat i jinde než v lednici. K malému italskému espressu jsou skvělé. 🙂
Povedl se vám recept? Napište mi to – udělá mi to radost. 🙂
Dobrý den, určitě je vyzkouším … myslíte, že bych mohla použít místo rýžového mléka kokosové?
Dobrý den, pokud myslíte takové to krabicové – na pití, tak myslím že ano. S hustým kokosovým z plechovky bych to nezkoušela – to si spíš umím představit vodu místo mléka.
ok, děkuji, o víkendu vyzkouším 🙂
To je skvělé. Dejte vědět, jak se povedly:-)