Borůvkovo-kokosový krém

Jednoduchá svačinka, která skvěle spojuje chuť borůvek a kokosového mléka. Tento krém mám nejraději v kombinaci s čerstvými borůvkami a nasekanými pistáciemi

Díky borůvkové marmeládě má krásnou barvu a výraznou chut’ i bez čerstvých borůvek, tak si ho můžete připravit kdykoliv během roku – i když třeba zrovna není borůvková sezóna.

Rychlý a zdravý dezert bez lepku i mléka. Základem je kokosové mléko a borůvky. Je připravený za chvilku a bude chutnat celé rodině.
Vyzkoušejte jednoduchou z zdravou svačinku. Kombinace kokosového mléka a borůvek je skvělá.

Sladké a zdravé svačinky připravuji moc ráda, a nemusí to být jen různě krémy do skleniček, nebo chia pudingy. Krom toho, že mě příprava zdravých slakdostí většinou baví mnohem víc než příprava klasických jídel. Proto najdete celkem dost takových jednoduchých receptů na zdravé svačinky v mojí nové kuchařce Chutně bez lepku, mléka a cukru.

Příprava tohoto dezertu je opravdu jednoduchá. Je hotový za chvilku a výsledek zaručený. 🙂 Určitě ho vyzkoušejte.

Skvělý tip na zdravou svačinku. Neobsahuje mléko, lepek ani cukr a pochutná si celá rodina.
Kombinace borůvek, kokosového mléka a mletých pistácii je skvělá.

Na 4-6 porcí budete potřebovat:

  • 200 ml kokosového mléka (z plechovky)
  • 2 lžíce borůvkové marmelády bez cukru
  • 1 lžíce březového cukru (můžete vynechat, pokud máte dost sladkou marmeládu)
  • 100 ml studeného rýžového mléka + 2 lžičky kukuřičného škrobu
  • čerstvé borůvky a nasekané pistácie na ozdobu
Kokosový krém nechte ztuhnout v lednici několik hodin. Ideálně přes noc.

Postup:

  1. Rozmixujte kokosové mléko s borůvkovou marmeládou. Přelijte do hrnečku, přidejte březový cukr a přiveďte k varu.
  2. Mezitím ve skleničce důkladně rozmíchejte rýžové mléko a kukuřičný škrob. Mléko musí být studené, jinak se vám nepodaří škrob dobře rozpustit.
  3. Jakmile se kokosové mléko s marmeládou začne vařit, přilijte rýžové mléko s rozmáchaným kukuřičným škrobem a za stálého míchání nechte projít varem.
  4. Nalijte do připravených mističek (nebo skleniček) a nechte v lednici vychladnout. Stačí 2 hodiny, ale můžete ho nechat v lednici klidně přes noc.
  5. Těsně před podáváním ozdobte čerstvými borůvkami a nasekanými pistáciemi.
Jednoduchá borůvkovo-kokosová svačinka, která je přirozeně bez lepku, mléka a cukru. Jde to i zdravě :-)
Skvělá a zdravá svačinka, kterou nemůžete zklamat.

Chcete vyzkoušet další recepty na jednoduché zdravé svačinky?

Vyzkoušejte třeba čokoládové bábovičky, kokosový krém s ananasem nebo skvělé ořechovo-skořicové muffiny.

A dejte mi vědět, jak vám to chutnalo – udělá mi to radost. 🙂

Maria Jurková
Zajímají mě souvislosti mezi jídlem a zdravím. Ráda se cítím dobře ve svém těle a chci abychom já i moje děti byli zdravé. Proto vařím bez lepku, mléka a cukru. Více o mě si přečtěte tady>> Maria je autorkou knihy Chutně bez lepku, mléka a cukru a e-booku 7 dní bez lepku, mléka a cukru.
Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.