Čokoládové bábovičky

Čokoládové bábovičky bez lepku, mléka a cukru.

Aneb jeden úžasně jednoduchý a rychlý recept (tedy krom času, který potřebuje agar na ztuhnutí), kterým nezmůžete zklamat.

Tedy pokud máte doma strávníky stejně posedlé čokoládou jako já. 🙂 Bábovičky jsou chuťově skvěle vyvážené a zároveň plné výživných látek.

Nelekejte se většího množství kokosového mléka, dodá bábovičkám krémovou texturu a ve výsledku budou víc čokoládové než kokosové.

Kakaové bábovičky s agar-agarem

Krémové čokoládové bábovičky s kokosovým mlékem

Jestli už máte můj e-book plný receptů pro celou rodinu, tak víte, že kombinace malin a hořké čokolády je moje srdcovka. Najdete v ní hned dva malinovo-čokoládové recepty. A určitě budu ještě pokračovat. 🙂
Ale pokud nejste touto kombinací posedlí tak jako já, samozřejmě můžete bábovičky ozdobit jakýmkoliv jiným ovocem, které máte rádi.

Čokoládové bábovičky bez lepku, mléka a cukru.

Kokosovo-čokoládové bábovičky s malinami.

Na čokoládové bábovičky budete potřebovat:

  • 150 ml kokosového mléka z plechovky (pokud máte opravdu výkonný mixér, můžete vyzkoušet domácí kokosové mléko podle receptu zde)
  • 50-70 ml studeného rýžového mléka
  • 2 plné lžičky kukuřičného škrobu
  • ¼ lžičky agar-agaru v prášku
  • 2 vrchovaté lžičky hořkého kakaa
  • 1 plnou lžičku kokosového cukru
  • maliny na ozdobení

Postup:

1.Za stálého míchání přiveďte k varu kokosové mléko s kokosovým cukrem a kakaem.

2. Vedle ve skleničce si ve studeném mléce rozmíchejte kukuřičný škrob a agar-agar. (To je důležité, pokud mléko nebude studené, tak se vám nepovede důkladně rozmíchat škrob a agar). Použijte metličku a důkladně směs rozmíchejte tak, aby v ní nebyly žádné hrudky.

3. Když se kokosové mléko s kakaem vaří, přilijte do něj studenou směs rýžového mléka se škrobem a agarem a za stálého míchání metličkou (tak, aby se nevytvořily hrudky) nechte projít varem.

4. Nalijte do připravených silikonových formiček (já jsem použila silikonové na muffiny, ale fantazii se meze nekladou) a nechte aspoň 2 hodiny, nejlépe přes noc, ztuhnout v lednici.

 

 

Bábovičky z hořkého kakaa a kokosového mléka. Bez lepku, mléka a cukru

Čokoládovo-kokosové bábovičky echte ztuhnout. Agar funguje stejně jako želatina

  1. Nechce v lednici ve formičkách, dokud nespotřebujete (maximálně do 2–3 dnů). Jemným tahem prstem oddělte bábovičky od formiček a vyklopte na talířek, ozdobte čerstvými malinami a podávejte. To je vše. 🙂
Čokoládové bábovičky bez lepku, mléka a cukru.

Čokoládové bábovičky s malinami

Povedl se vám recept? Dejte mi vědět, je to pro mě největší odměna. 🙂

 

Maria Jurková

Chcete připravit něco dobrého a zdravého ke kávě?

Stáhněte si zdarma eBook 5 ořechových pochoutek nejen pro děti. Najdete v něm recepty na zdravé svačinky pro děti i dospělé. Všechny samozřejme bez lepku, mléka a cukru:)

 

 

Maria Jurková
Zajímají mě souvislosti mezi jídlem a zdravím. Ráda se cítím dobře ve svém těle a chci abychom já i moje děti byli zdravé. Proto vařím bez lepku, mléka a cukru. Více o mě si přečtěte tady>> Maria je autorkou knihy Chutně bez lepku, mléka a cukru a e-booku 7 dní bez lepku, mléka a cukru.
Komentáře
  1. Lenka napsal:

    Dobry den, uzadny receptik! Dnes jsem to zkusila 🙂 a dokonce i bez ryzoveho mleka to jde 😉 Nahradila jsem jej vodou 😉

    • Maria Jurková napsal:

      Dobrý den, děkuji za komentář. Bohužel je vidím s velkým zpožděním tak odpovídám až teď. Jsem ráda, že se Vám bábovičky povedly,

Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.