Měkká, voňavá a plná malin. Tahle malinovo-mandlová bublanina je rychlý a jednoduchý recept, který zvládneš během chvilky – a rozhodně s ním nezklameš. 🍰
Já jsem použila maliny, ale můžeš je klidně nahradit borůvkami, jahodami nebo meruňkami – recept se krásně přizpůsobí sezóně.
V kuchyňském robotu rozemel mandle s xylitolem a vanilkou na jemnou mouku. Dej stranou.
Vyšlehej vejce s olejem a mlékem (stačí na nižší rychlost) a přidej všechny suché přísady kromě malin. Vypracuj řídké těsto – asi jako na fotce.
Předehřej troubu na 180 °C. Připrav si zapékací mísu (cca 14×23 cm), vylož ji namočeným a vyždímaným pečicím papírem a vlij do ní těsto.
Navrch rozlož omyté maliny, lehce je zatlač do těsta a peč asi 45 minut.
Nech úplně vychladnout a krájej.
👉 Tip: Vyzkoušej i malinovo-čokoládovou verzi – mezi maliny vlož pár kostiček kvalitní hořké čokolády. Nemůže tě zklamat. 🍫
Maliny a kvalitní hořká čokoláda jsou kombinace, která mě nikdy neomrzí.
Možná i proto najdeš v mém ebooku 7 dní bez lepku, mléka a cukru hned dva malinovo-čokoládové recepty. Mrkni na něj, pokud chceš víc jednoduchých a zdravých receptů pro celou rodinu.
💛 Doufám, že se ti bublanina povede stejně jako mně – a budu ráda, když mi dáš vědět, jak chutnala.
Maria
Dobrý den, děkuji za upozornění. V receptu jsem použila 1 celé vejce. Omlouvám se za chybu, několikrát jsem to zkontrolovala a stejně…:)