Malinovo-mandlová bublanina

mandlový koláč s malinami.

Měkká mandlová bublanina s malinami, kterou nemůžete zklamat. Upekla jsem ji včera večer, abych měla něco dobrého dnes ke kávě a svačinu pro děti.

Zatím na mě zbyl jeden kousek a můžu dělat další:)

Nevadí, je rychlá a jednoduchá. A moc dobrá, tak přidávám recept:

Potřebujete:

  • 125 g malin (můžete klidně i trošku víc)
  • 70 g mandlí
  • 60 g celozrnné rýžové mouky
  • 40 g pohankové hladké mouky
  • 1/2 sáčku prášku do pečiva (bez fosfátů)
  • 40 g xilytolu
  • 40 g olivového oleje
  • 50 g rýžového mléka
  • 1 vejce
  • 1/4 lžičky 100% vanilkového prášku
  • špetka soli
Malinovo-mandlová bublanina bez cukru

Upečená malinová bublanina z mandlového těsta

Postup:

  1. V kuchyňském robotu  rozemelte mandle s xilitolem a vanilkou na mouku. Dejte na stranu.
  2. Vyšlehejte (rozmixujte na nízkou rychnost) vejce s olejem a mlékem a přidejte všechny suché přisady (krom malin). Vypracujte řídké těsto, asi jako na fotce.
  3. Předehřejte si troubu na 180 ˚C. Připravte si zapékaci mísu o rozměrech asi 14×23 cm, vyloženou namočeným a vyždímaným pečicím papírem a připravené těsto do ní vlijte.
  4. Navrch vyskládajte omyté a osušené maliny a lehce je zatlačte do těsta. Pečte ve vyhřáté troubě asi 45 minut. Nechte úplně vystydnout a krájejte
Zdravá bublanina ke kávě. Bez lepku, mlíka a cukru

Maliny jemně zatlačte do koláče.

Doufám, že se Vám koláč povede jako mě:)

Já mám moc ráda kombnaci malin a kvalitní hořké čokolády (v mém e-booku 7 dní bez lepku, mléka a cukru, najdete hned dva skvělé malinovo-čokoládové recepty).

Zkuste mezi maliny nalámat pár kousků hořké čokolády.

Malinový koláč s čokoládou

A mám vyzkoušenou malinovo-čokoládovou verzi i u tohoto receptu. Vyzkoušejte dát mezi maliny pár kostiček kvalitní hořké čokolády – nalámané na kousky). Nemůže Vás to zklamat.

Mandlový koláč s malinami. Bez lepku, mléka a cukru.

Kombinace mandlí, malin a hořké čokolády je skvělá

 

Budu se těšit u dalšího receptu!

Maria Jurková

 

Maria Jurková
Zajímají mě souvislosti mezi jídlem a zdravím. Ráda se cítím dobře ve svém těle a chci abychom já i moje děti byli zdravé. Proto vařím bez lepku, mléka a cukru. Více o mě si přečtěte tady>> Maria je autorkou knihy Chutně bez lepku, mléka a cukru a e-booku 7 dní bez lepku, mléka a cukru.
Komentáře
  1. Maria Jurková napsal:

    Dobrý den, děkuji za upozornění. V receptu jsem použila 1 celé vejce. Omlouvám se za chybu, několikrát jsem to zkontrolovala a stejně…:)

Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.