Restovaný chřest s Tamari

Restovaný chřest s tamari

Skvělý rychlý a neskutečně jednoduchý recept, který se hodí jako zdravá příloha k masu nebo rybám. Mladý chřest je díky rychlému restování křupavý a kombinace šalotky a Tamari (sójové omáčky bez lepku) mu dodá skvělou chut‘. Pokud máte rádi chřest, tak tento recept určitě vyzkoušejte.

Ráda ho připravuji z mladého chřestu (jasně zelený s tenkými výhonky) ale můžete takto připravit i klasický chřest. Jen restujte o pár minut déle.

Restovaný chřest

Budete potřebovat:

  • 500 g mladého chřestu (tenký a zelený)
  • 1 šalotku
  • 1 lžíci olivového oleje
  • 1 polévkovou lžíci Tamari (sójová omáčka bez lepku)
  • Špetku soli
  • Mletý pepř (můžete vynechat)

Postup:

  1. Nejdříve omyjte chřest a odstraňte dřevnatou část stonků.
  2. Nakrájejte chřest na přibližně stejně dlouhé kousky (cca 3-4 cm) a dejte stranou
  3. Nakrájejte šalotku na kostičky
  4. Ve Woku (nebo větší pánvi) rozehřejte olivový olej a 1 minutu restujte šalotku se solí.
  5. Přidejte nakrájený chřest, pepř (můžete vynechat) a na vyšším plameni restujte asi 5 minut, dokud nebude chřest křupavý (pokud máte širší stonky chřestu taka o trochu déle ale pozor, aby zůstal křupavý a ne příliš měkký).
  6. Nakonec přidejte lžíci sójové omáčky a restujte ještě 1 minutu. Stáhněte z ohně. Dobrou chut‘

Povedl se vám recept a chcete vyzkoušet další? V kuchařce Chutně bez lepku, mléka a cukru jich najdete hned 60. Víc o kuchařce >>>

Maria Jurková
Zajímají mě souvislosti mezi jídlem a zdravím. Ráda se cítím dobře ve svém těle a chci abychom já i moje děti byli zdravé. Proto vařím bez lepku, mléka a cukru. Více o mě si přečtěte tady>> Maria je autorkou knihy Chutně bez lepku, mléka a cukru a e-booku 7 dní bez lepku, mléka a cukru.
Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.