Rychlé zeleninové curry

zeleninové vegetarianské kari s kokosovým mlékem. Bez lepku, mléka a cukru.

V jednoduchosti je krása. A tohle jídlo to dokonale splňuje. 🙂

Je hotové za chvilku, zdravé a lehké. Rozhodně vám po něm nebude těžce. A v neposlední řade mi připomíná orient, kam bych se chtěla brzy vrátit.

Zelenina se dá nahradit jinou – základ je jarní cibulka a mrkev, potom už je to na vás. Skvěle se hodí paprika, fazolové lusky, batáty ale klidně i mražený hrášek.

Rychlé a zdravé jídlo, které je přirozené bez lepku i mnléka. Zeleninové kari s kokosovým mlékem.
Zeleninové curry – rychlé a zdravé jídlo

Je to takové moje oblíbené jídlo ”co dům dal.”

A kari s mletým koriandrem a kokosovým mlékem je skvělá kombinace sama o sobě. 🙂

Orientální jídla jsou mojí slabostí, mezi recepty na blogu najdete i další jídla s kari kořením – například cizrnu s kari-kokosovou omáčkou nebo cizrnovo-batátové curry

Jestli milujete orientální jídla, stejně jako já, tak určitě některý z těch receptů vyzkoušejte.

Máte raději videorecepty? Tady najdete krátké video s postupem:

K přípravě zeleninového curry budete potřebovat: (1 porce)

  • 1 lžičku kokosového oleje
  • 1 jarní cibulku (nakrájenou nadrobno)
  • 2 mrkve
  • 5-6 hlaviček růžičkové kapusty
  • 2 lžičky žlutého curry v prášku
  • mletý pepř – velká špetka
  • sůl – asi 1/4 lžičky
  • 1/4 lžičky koriandru v prášku
  • asi 200 ml kokosového mléka (z plechovky)
  • asi 30 ml vody

Postup:

  1. Rozpusťte kokosový olej a orestujte na něm nakrájenou jarní cibulku. Posolte a restujte 1-2 minuty.
  2. Přidejte nakrájenou mrkev a znovu restujte. Za několik minut přidejte žluté curry v prášku.
  3. Stáhněte plamen a postupně přidávejte kokosové mléko.
  4. Přidejte mletý koriandr a pokud je omáčka moc hustá, tak ji nařeďte malým množstvím vody.
  5. Podávejte s jasmínovou nebo basmati rýží.
Zelenina na kari s kokosovým mlékem.Jednoduché, rychlé a zdravé jídlo.

Ps: Povedl se vám recept a chcete vyzkoušet další?

Nedávno jsem vydala novou kuchařku, a uvnitř nadete víc než 60 zdravých receptů – od snídaní až po večeře a všechny přirozeně bez lepku, mléka a cukru. Víc o kuchařce >>>

Maria Jurková
Zajímají mě souvislosti mezi jídlem a zdravím. Ráda se cítím dobře ve svém těle a chci abychom já i moje děti byli zdravé. Proto vařím bez lepku, mléka a cukru. Více o mě si přečtěte tady>> Maria je autorkou knihy Chutně bez lepku, mléka a cukru a e-booku 7 dní bez lepku, mléka a cukru.
Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.