Jednoduchá, mandlová bábovka. Hlavní přísadou k její přípravě je mandlová mouka (resp. rozemleté mandle). Bábovka je pak krásně jemná a voní mandlemi.
Tento recept je přirozeně bez lepku i mléka, ale chutná a těm, kteří se lepku, nebo mléku a mléčným výrobkům vyhýbat nemusí. Jsem si jistá, že u vás bude mít úspěch, stejně jako u nás. 🙂
Miluju zdravé koláče a připravuji je často. Mít totiž vždy něco dobrého a zároveň zdravého ke kávě je skvělý způsob, jak lépe odolat kupovaným sladkostem. A o to přeci jde 🙂
Nejjednodušší cestou, jak se vyhnout nějakému nezdravému mlsaní, je mít po ruce vlastní zdravé. A nemuset to začít řešit, když už máte hlad (nebo uvařenou tu kávu a něco k ní chcete). To už je pozdě!
Mezi oblíbené recepty na blogu patří třeba dokonalý mrkvový perník, nebo ořechovo-skořicové muffiny.
Spoustu další inspirace na zdravé koláče najdete v mojí kuchařce Chutně bez lepku, mléka a cukru. Je v ní výběr toho nejlepšího z mé kuchyně za posledních pár let.
Recept na mandlovou bábovku:
Tuto bábovku si můžete připravit i ve dvoubarevné verzi – je pak mandlovo-kakaová. Postup pro dvoubarevnou verzi této bábovky najdete níže:
Bábovku můžete nechat jen tak, je skvělá. Já jsem ji ještě polila jednoduchou kakaovou polevou (recept najdete v mojí kuchařce Chutně bez lepku, mléka a cukru) a posypala strouhaným kokosem.
Povedl se vám recept? Dejte mi vědět, udělá mi to radost.
Maria
Dobry den. Jake rostlinne mleko pouzivate,kedze tie v obchodoch su s 2% obsahom orechov a zvysok voda.
Dobrý den, většinou rýžové. Kdž nemám domácí tak kupované, dávám jen pozor na složení – hlavně tedy aby tam nebyly přidané cukry.