Jednoduchá, bezlepková a skvělá. Ráda peču z mandlové mouky (resp. z rozemletých mandlí). Bábovka je pak krásně jemná a voní mandlemi.
Tuto přirozeně bezlepkovou bábovku můžete přípravit i ve dvoubarevné verzi – je pak mandlovo-kakaová. Postup pro klasickou i dvoubarevnou verzi této bábovky najdete níže.
Miluju zdravé koláče – snažím se mít něco připraveného denně. Mezi oblíbené recepty na blogu patří třeba dokonalý mrkvový perník, nebo ořechovo-skořicové muffiny.
Jednak jsem ráda, když mám něco dobrého, domácího a zároveň zdravého ke kávě. Je tak mnohem jednodušší odolávat různým kupovaným sladkostem.
Nejjednodušší cestou, jak se vyhnout nějakému nezdravému msaní, je totiž mít po ruce vlastní zdravé. A nemuset to začít řešit, když už máte hlad (nebo uvařenou tu kávu a něco k ní chcete). To už je pozdě. :-).
Spoustu inspirace na zdravé koláče najdete v nové kuchařce Chutně bez lepku, mléka a cukru. Je v ní výběr toho nejlepšího z mé kuchyně za poslední 3 roky.
Tahle bábovka je krásně jemná a nadýchaná. Je přirozeně bez lepku i mléka, ale chutná a těm, kteří se lepku, nebo mléku a mléčným výrobkům vyhýbat nemusí. Jsem si jistá, že u vás bude mít úspěch, stejně jako u nás. 🙂
Bábovku můžete nechat jen tak, je skvélá. Já jsem ji ještě polila jednoduchou kakaovou polevou (recept najdete v mojí kuchařce Chutně bez lepku, mléka a cukru) a posypala strouhaným kokosem.
Povedl se vám recept? Dejte mi vědět, udělá mi to radost.
Maria
Dobry den. Jake rostlinne mleko pouzivate,kedze tie v obchodoch su s 2% obsahom orechov a zvysok voda.
Dobrý den, většinou rýžové. Kdž nemám domácí tak kupované, dávám jen pozor na složení – hlavně tedy aby tam nebyly přidané cukry.